2010. december 20., hétfő

Eddig az üzenet, és mi akik ismerjük Isten Igéjét tudjuk, hogy mindez a Szentírással megegyezik, csak a Szentírásban nincsenek pontosan felsorolva a kontinensek, és hogy melyik Földrészen mik fognak történni. Azt tudjuk az Úr Jézus szavaiból is, és a többi próféciákból, hogy a Földre eljön Isten ítéletének ideje, és látjuk, hogy a tragikus események már elkezdődtek. Az alapigénkben az Úr Jézus szavait olvastuk: "Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtt!" (Lukács 21:36)
Hogyan válhatunk méltókká? - Ha megfogadjuk az Úr Jézus szavait, amit az előző versekben mondott:
"Vigyázzatok magatokra, hogy valamikor meg ne nehezedjék a ti szívetek dobzódásnak, részegségnek és az élet gondjainak miatta, és váratlanul reátok ne jöjjön az a nap. Mert mintegy tőr úgy lep meg mindeneket, akik az egész Föld színén lakoznak." (Lukács 21:34-35)
Reánk nem fognak ezek a dolgok váratlanul jönni. Nekünk az Úr megmondta az Igéjében, megüzente az Ő szolgái és az Ő angyalai által. Vegyük komolyan az üzenetet! Legyen az életünk teljesen Neki szentelt élet, mert különben nem tudunk megállni! Péter apostol a 2 Péter 3:13-14-ben azt mondja:
"De új eget és új földet várunk az Ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik. Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben."
Ha így talál minket az Úr, amikor értünk jön, akkor el fog tudni vinni bennünket. De ha át is kellene menni különböző megpróbáltatásokon az Ő eljöveteléig, akkor is meg tudunk majd mindenben állni az Ő ereje által, mert megtart minket az Úr!
Adja az Úr, hogy mi mindannyian hűségesen szolgáljuk Őt, hogy az Ő országának örökösei lehessünk! Ámen.


A témához kapcsolódó Igék

"Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt. Azt pedig az Úr Igéjével mondjuk nektek, hogy mi akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a Mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.
Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az Igékkel!"
(1 Thess 4:13-18)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése