2023. november 22., szerda

Hamis tanítás: Ferenc újra kijelentette, hogy a pokol nem egy hely. Mit mond a Biblia a pokolról? IGAZSÁG KÖNYVE: Hamarosan azt fogják hivatalosan bejelenteni, hogy a Pokol nem létezik. Üdvösség Anyja: A Pokolra vonatkozó minden utalást megszüntettek, és

 


A Perfil.com-nak nyilatkozva Ferenc azt állította, hogy "a pokol nem hely hanem a lélek egyfajta állapota". Ferenc számára a pokol pszichológiai állapot: „a szív, a lélek állapota, az élethez , az értékekhez, a családhoz és mindenhez való hozzáállás”.

Ferenc tévesen kijelentette, hogy Krisztus látható, amint elviszi Júdás testét, ami arra utalt, hogy Júdás üdvözült, mert „az üdvösség erősebb a kárhozatnál”. Ez a következtetés jó hír a vörös, barna és zöld szocialisták, valamint az abortusz- és gyermekmolesztálók számára.

A katolikus doktrína „megerősíti a pokol létezését és örökkévalóságát”, így „közvetlenül a halál után a halálos bűn állapotában elhunytak lelke leszáll a pokolba, ahol elszenvedi a pokol, az örök tűz büntetését” (CCC 1035). Krisztus a poklot örök gyötrelemnek (Lk 16,23), „külső sötétségnek” (Mt 25,30), „olthatatlan tűznek” (Mk 9,43) írja le, ahol a féreg nem hal meg (Mk 9,48), ahol az emberek fogcsikorgatva szenvednek és ahonnan nincs visszaút, hozzátéve, azt is, hogy az élethez vezető út szűk, és „csak kevesen járnak azon”.

Cimkék : Katolikus Egyház Forrás: gloria.tv
1035. Az Egyház tanítása állítja a pokol létét és örökkétartó voltát. Azok lelkei, akik halálos bűn állapotában halnak meg, a halál után azonnal a pokolba jutnak, ahol a pokol kínjait szenvedik, „az örök tüzet”.[632] A pokol legsúlyosabb kínja az örök elszakítottság Istentől, akiben egyedül talál az ember életet és boldogságot, melyre teremtetett és amire vágyakozik.


Mit mond a Biblia a pokolról?


Tények a pokolról a Bibliában

A Biblia a jövő büntetés helye és a hitetlenek végső rendeltetési helye. A Szentírás leírja a különböző kifejezéseket, például az örök tüzet, a külső sötétséget, a sírás és gyötrelem helyét, a tűz tava, a második halál, a megalázhatatlan tűz. A pokol rémisztő valósága az, hogy a teljes és végtelen szétválás helye lesz az Istentől.

Bibliai feltételek a pokolba

A héber Sheol szó 65 alkalommal fordul elő az Ószövetségben.

A "pokol", "a sír", "halál", "rombolás" és "gödör" fordítására szolgál. A Sheol azonosítja a halottak általános lakóhelyét, ahol az élet már nem létezik.

Sheol példa:

Zsoltár 49: 13-14
Ez azoknak az útja, akiknek ostoba bizalmuk van; de utána az emberek elfogadják a büszkeségüket. Selah. Mint a juhok is Sheolnak nevezik; a halál az ő pásztor, és az igazak uralkodnak õket reggelen. Formájukat a Sheol-ban el kell fogyasztani, nincs helye lakni. (ESV)

Hades a görög kifejezés, az "Új pokol" fordítása "pokol". Hádész hasonló a Sheolhoz. Úgy írják le, mint egy börtön kapukkal, rácsokkal és zárakkal, és helyük lefelé.

Hades példa:

Acts 2: 27-31
"Mert nem hagyod el a lelkemet a Hádészre, vagy hagyd, hogy a te szented látja a korrupciót. Megismertettétek az élet útjait; örömmel teszel nekem a jelenléteddel. " "Testvéreim, bizalommal mondhatom nékik Dávid pátriárkájáról, hogy mindketten meghaltak és eltemetettek, és a sírja ma velünk van, tehát próféta, és tudván, hogy Isten esküt tett neki, hogy ő az ő leszármazottai az ő trónusára állítanak, előre látta és beszélt a Krisztus feltámadásáról , hogy nem hagyta el Hades-ben, és testének sem látta a korrupciót. " (ESV)

A görög Gehenna szó a "pokol" vagy "a pokol tüzére" fordít, és kifejezni a bűnösök büntetésének helyét . Általában a végső ítélethez kapcsolódik, és örök, megalázhatatlan tűzként ábrázolják.

Gehenna példák:

Máté 10:28
És ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de nem tudják megölni a lelket. De inkább félsz tőle, aki képes pusztítani mind a lelket, mind a testet a pokolban. (NKJV)

Máté 25:41
"Akkor azt is mondja a baloldaliaknak:" Légy el tőlem, átkozott, az ördögre és angyalaira felkészített örök tűzre ... "(NKJV)

Egy másik görög kifejezés, amely a pokol vagy az "alsóbb régiók" kifejezésére szolgál, Tartarus . Mint Gehenna, Tartarus az örök büntetés helyét is jelöli.

Egy példa a Tartarusról:

2 Péter 2: 4
Mert ha Isten nem kímélte az angyalokat, amikor vétkeztek, hanem a pokolba vetették őket, és azokat a sötétség láncait követték el, hogy megtartsák az ítéletet ... (ESV)

Annyi minden utalással a pokolra a Bibliában, minden komoly kereszténynek meg kell felelnie a tanításnak. A részek az alábbi szakaszokba vannak csoportosítva, hogy segítsenek megérteni, mit mondanak a Biblia a pokolról.

A pokolban a büntetés örökkévaló

Ézsaiás 66:24
"És kimenni fognak, és nézik azokat a holttesteket, akik lázadtak ellenem, a féreg nem fog meghalni, és a tüzet nem fogja megállni, és az egész emberiség ellenszenves lesz." (NIV)

Daniel 12: 2
Sokan azok közül, akiknek a teste halott és temették el, fel fog emelkedni, néhány örök életre, és néhányan szégyent és örökkévaló szégyent. (NLT)

Máté 25:46
"Akkor el fognak menni az örök büntetésig, de az igazak az örök életre ." (NIV)

Márk 9:43
Ha a kezed bűnt követ el , vágd le. Jobb, ha csak egy kézzel behatol az örökkévaló életbe, mint két kézzel a pokol elkerülhetetlen tüzébe lépni. (NLT)

Jude 7
Ne felejtsd el Sodomot és Gomorát és azok szomszédos városait, amelyek tele voltak erkölcstelenséggel és mindenféle szexuális perverzióval. Ezeket a városokat tûzte el, és figyelmeztetést jelentett az Isten ítéletének örök tûzére. (NLT)

Jelenések 14:11

"És a gyötrelem füstje felemelkedik örökkön örökké, és nincs pihenésük éjjel vagy nappal, akik imádják a fenevadat és képét, és aki megkapja az ő nevének jeleit." (NKJV)

A pokol Isten elkülönítésének helye

2 Thesszalonika 1: 9
Őket örök pusztítással büntetik meg, örökre elválasztva az Úrtól és az ő dicsőséges erejétől. (NLT)

A pokol tűz helye

Máté 3:12
"Az ő csillogó rajongója a kezében van, és ő alaposan megtisztítja az ő cséplőjét, és összegyűlik a búzájába az istállóba, de ő megégeti a pelyvát éghetetlen tűzzel." (NKJV)

Máté 13: 41-42
Az Emberfia elküldi angyalát, és elveszik az országából mindazt, ami bűnt és gonoszt okoz. Az angyalok pedig beleveszik őket a tüzes kemencébe, ahol sírás és fogcsikorgatás lesz. (NLT)

Máté 13:50
... a gonoszokat a tüzes kemencébe dobva, ahol sírás és fogcsikorgatás lesz. (NLT)

Jelenések 20:15
És bárkinek, akinek a neve nem volt megtalálható az Élet könyvében, a tűz tetejébe dobták. (NLT)

A pokol a gonoszokért

Zsoltárok 9:17
A gonoszok visszatérnek a Sheolba, minden nemzetet, aki elfelejtette az Istent. (ESV)

A bölcsek elkerülik a pokolat

Példabeszédek 15:24
Az élet módja felfelé szágul a bölcseknek, hogy elforduljon a pokolból. (NKJV)

Mi arra törekszünk, hogy másokat megmentünk a pokolból

Példabeszédek 23:14
A fizikai fegyelem megmentheti őket a halálból. (NLT)

Jude 23
Mentse meg másokat, amikor elragadja őket az ítélkezés lángjaiból. Kegyelem mutatkozik másoknak, de óvatosan járjon el, gyűlölve az életüket szennyező bűnöket . (NLT)

A fenevad, a hamis próféta, az ördög és a démonok leselkednek a pokolba

Máté 25:41
"Akkor a király fordul a baloldaliakhoz és azt mondja:" Menjenek veled, átkozottak, az ördögre és ördögökre felkészített örök tűzre ". "(NLT)

IGAZSÁG KÖNYVE

Hamarosan azt fogják hivatalosan bejelenteni, hogy a pokol nem létezik

2014. január 12. vasárnap, 20:28

Drága, szeretett leányom, ha Én, Jézus Krisztus, jelenleg nem szólnék a világhoz, akkor sok lélek soha nem léphetné át a Paradicsom Kapuját. Nagyon sok hálátlan lélek többé már nem engedelmeskedik Törvényeimnek, és így a saját értelmezéseiket alkotják meg, amit Én visszataszítónak találok. Az Igazságra vonatkozó előírások Ajándékként adattak az emberiség számára, mintegy eszköz, hogy lehetővé tegye az ember számára, hogy az üdvösség jogát kiérdemelje. Nem tudjátok, hogy nem élhettek az Isten Törvényeiről alkotott változatotok szerint, s közben elvárjátok azt, hogy belépjetek a Paradicsomba? Az ember arroganciája megelőzte az alázat szellemét. Az ember már nem olyan módon szolgálja Istent, ahogyan az elrendeltetett számára. Ehelyett a saját elképzelése szerint egy látomást alkotott arról, hogy minek véli a Mennyországot. Manapság egyetlen szolgám sem utal soha a pokol létezésére, azok, akiket kineveztek, hogy szolgáljanak Engem. A Pokol szavának már puszta említése is feszélyezteti felszentelt szolgáimat, mert félnek attól, hogy szembe találják magukat a szekuláris világ gúnyolódásaival, amelyet már megtévesztettek. A pokol sok szegény lélek otthona, és mennyire fáj Nekem, amikor látom a gyanútlan lelkeket, amint utolsó lélegzetük vételének pillanatában, belevetik magukat a rémület mélységébe. Isten gyermekeinek most beszélni kell annak sürgősségéről, hogy imádkozzanak azokért a lelkekért, akik vakok az Igazságra. Hamarosan azt fogják hivatalosan bejelenteni a pokolról, hogy nem létezik. A lelkeknek azt fogják mondani, hogy Isten minden gyermeke meg fogja kapni az Örök Életet, amennyiben méltányos és méltóságteljes életet élnek, független attól, hogy hisznek-e Istenben, vagy nem. De ez hazugság. A pokolból nincs visszaút. Az egy örökkévalóság. Sok lélek szenved a Pokolban, akik mind a magán életükben, mind pedig a nyilvános életben elutasítottak Engem. Keserű megbánásuk súlyosabbá teszi az amúgy is szörnyű szenvedésüket, nem számítva a sátán gyűlöletét. Ha már egyszer a pokolban vannak, a sátán (az ő) minden gonosz és aljas alakjában megmutatkozik számukra, és az irántuk való gyűlölete minden másodpercben elárasztja őket. Az iránta (a sátán) való ellenérzésük – ugyanazon fenevad iránt, akinek tisztelettel adóztak földi életük során – önmagában is sok fájdalmat okoz számukra. De a legtöbb gyötrelmet a Tőlem való elszakadás és a sötétség fájdalmának a megtapasztalása okozza.

Bárki, aki azt mondja nektek az Én Nevemben, hogy a pokol nem létezik, az nem érdekelt abban, hogy segítsen nektek lelketek megmentésében. Ha meg vagytok győződve arról, hogy a pokol nem létezik, akkor tévesen feltételezitek, hogy a bűnnek nincs jelentősége.

Hamis tanítás: Ferenc újra kijelentette, hogy a pokol nem egy hely

Ti nem szolgálhattok Engem, ha úgy vélitek, hogy a bűn nem létezik. Ti nem élhettek egy dicsőséges örök életet Királyságomban, ha nem kértek Engem, hogy bocsássam meg bűneiteket. Ez lesz a magja a hamarosan bevezetésre kerülő új tannak, amelyre kényszeríteni fognak benneteket, hogy lenyeljétek azt. Ez lesz az, amikor becsapnak benneteket, hogy elhanyagoljátok lelketek felkészítését az Úr Nagy Napjára, amikor eljövök, hogy Enyéimként visszaköveteljelek benneteket. Azért mondom ezt nektek, hogy figyelmeztesselek benneteket, nem pedig azért, hogy megfélemlítselek. Arra kérlek benneteket, hogy fogadjátok el a bűnt, mint életetek részét, de arra sürgetlek benneteket, hogy a hét főbűnt továbbra is kerüljétek, mert ha ezt megteszitek, akkor a Kegyeimben részesültök. Mindig meg kell vallanotok a bűneiteket. Tegyétek ezt naponta. Mondjátok el Nekem, és kérjetek Engem, hogy bocsássak meg nektek. Ti pedig, akik nem részesülhettek a Gyónás Szentségében – akik más hitfelekezetet és vallást követtek –, el kell fogadnotok a Teljes Búcsú Ajándékát, amelyet Én adtam nektek.*

Vigyázzatok a lelketekre, mert a lelketek az, amely örökké élni fog. Ti e két hely közül – a Pokol, vagy a Királyságom – csak egyetlen egy helyen élhettek örökké.

Jézusotok.

*: 24-es Keresztes Imahadjárati ima.

Keresztes Imahadjárat 24. imája Ima a megbánt bűnök után járó büntetés teljes elengedésének nagy ajándékáért


Ez az ima úgy a Katolikusok, mint a nem katolikusok számára adatott; Jézus kérése szerint a Katolikusoknak továbbra is rendszeresen kell gyónniuk

Jézus: Nektek őszinte bűnbánatot kell tartanotok; most pedig menjetek gyónni. Ha nincs lehetőségetek a Szentgyónásra, akkor hét egymást követő napon át imádkozzátok a Keresztes Imahadjárat imáját: „Jézus a teljes bűnbocsánatért Teljes Búcsút nyilvánít ki”

Jézus: „Nekik, hét egymást követő napon, a következő imát kell majd imádkozniuk, és így megkapják majd a teljes bűnbocsánat nagy ajándékát, és a Szentlélek erejét.”

Ó, Jézusom, Te vagy a Föld Világossága, Te vagy a Láng, mely minden lelket megérint. Irgalmad és szereteted nem ismer határt. Kereszthalálod áldozatára mi nem vagyunk méltók. Tudjuk azonban, hogy a Te szereteted irántunk nagyobb, mint amilyet mi tanúsítunk Irántad. Ó, Urunk, add nekünk az alázat ajándékát, hogy ezáltal kiérdemelhessük Új Királyságodat. Tölts el minket Szentlelkeddel, hogy előbbre juthassunk, és vezethessük hadseregedet; hogy hirdetni tudjuk Szent Szavad Igazságát, és felkészíthessük testvéreinket Második Eljöveteled földi dicsőségére. Tisztelünk Téged.Áldunk Téged. Felajánljuk Neked önmagunkat, bánatunkat, szenvedéseinket ajándékként a lelkek megmentéséért. Szeretünk Téged, Jézus. Légy Irgalmas minden gyermekedhez, bárhol is vannak.

Ámen.”

Üdvösség Anyja: A pokolra vonatkozó minden utalást megszüntettek, és az embert egy hamis biztonságérzetbe terelték

2014. február 23. vasárnap, 16:28

Gyermekem, mindaddig, amíg a sátán uralma létezik a Földön, az Igazságot mindig el fogják fojtani. Fiam Kereszthalála óta, az Ő Szavának terjesztésére tett minden próbálkozás akadályozva volt. És amióta Fiam, Jézus Krisztus tanítványai által terjed a Kereszténység, sok repedés jelent meg rajta, és az Általa megszabott Tant átalakították. Az Igazságot mindig meghamisították, de ennek ellenére Isten Igéje mindig életben maradt, és Fiam Eucharisztikus Jelenlétét mindeddig megőrizték.

A sátán és a pokol létezésére vonatkozó Igazságot évtizedek óta elfojtották, és ez káros hatással volt az emberiség üdvösségére. A Pokolra vonatkozó minden utalást megszüntettek, és az embert egy hamis biztonságérzetbe terelték. Tehát most – napjainkban – csak kevesen hiszik az ördög létezését és a pokol mélységét. Ez a hazugság az emberiség ostora lett, és a pokol tagadásának az lett az eredménye, hogy sok lélek elveszett. A halálos bűnt többé már nem tekintik valóságnak, és ezért meg sem próbálják elkerülni azt. Azoknak, akik Fiamat, Jézus Krisztust szolgálják az Ő Egyházában, kötelességük felkészíteni a lelkeket, hogy azok alkalmasak legyenek belépni a Mennyek Országába.

A halálos bűn következményeinek a megértésével el lehet a poklot kerülni, de erről egyetlen szót sem ejtenek. A lelkek azért vesznek el, mert ők soha nem kaptak megfelelő oktatást arról, hogyan lehet a bűnt elkerülni, és a bűnbánatra törekedni. Ahhoz, hogy méltók legyetek belépni Fiam Királyságába, időt kell szánnotok arra, hogy Isten Igéjének megfelelően éljétek életeteket. Kérlek benneteket, ne hagyjátok figyelmen kívül az Igazságot, mert ha azt megteszitek, akkor el fogtok veszni. Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy az emberiség fogadja el a sátán létezését, mert mindaddig, amíg ezt nem teszi, soha nem fogja elfogadni igazán Fiamnak a Megváltásról tett Ígéretét.

Szeretett Édesanyátok, Az Üdvösség Anyja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése