Tegnap, 2022. december 27-én, miután röviden megnéztem egy videót, amely tulajdonképpen a Medjugorjei Szűzanya szájába adta a szavakat, úgy döntöttem, hogy megírom ezt a rövid cikket. Ugyanis van egy weboldal is, amely már régóta ezt csinálja. Ez a két médium - az egyik egy YouTube csatorna, a másik egy weboldal -, melyeket nem nevezek meg, felelőtlenül "hozzáfűzött" szavakat: így hűtlenül közvetítik a Medjugorjei Szűzanya tényleges szavait. Olyan összefüggéseket állítanak fel, amelyek nem kapcsolódnak az Ő üzeneteihez, és kiragadják szavait a szövegkörnyezetéből, félreértelmezve azokat; így követik el az "eisegézis" teológiai hibáját - ami azt jelenti, hogy az értelmezés során valaki saját elképzeléseit vagy előítéleteiket olvassa bele egy olyan szövegbe, mint a Biblia vagy egy magánkinyilatkoztatás.

 

[Egyébként ez állandó veszélyt jelent: nem szabad "összekeverni" a magánkinyilatkoztatásokat; mindegyiknek megvan a maga "napirendje" az égből, és így mindig más hangsúlyok, sőt eltérések (ami nem azonos az ellentmondással) vannak más magánkinyilatkoztatásokkal.].

 

A Medjugorjei Szűzanya valódi üzenetei egyszerűek, egyenesek és érzéketlenek. A következő forrást ajánlom angol nyelvű medjugorjei forrásként: Medjugorje.org . Lehet, hogy ez egy egyszerű weboldal, de lelkiismeretesen terjeszti a Medjugorjei Szűzanya tiszta üzeneteit. Lehet, hogy nem szenzációs vagy szórakoztató, de a Medjugorje.org az egyetlen 100%-ig megbízható forrás az Ő üzeneteinek. Ez volt az első medjugorjei weboldal, és messze a legjobb maradt, mert kizárólag és pontosan a Medjugorjei Szűzanyával kapcsolatos üzenetekre és jelenségekre összpontosít. Az általa közzétett fordítások a Medjugorje hivatalos angol fordításai, így nincsenek gyenge fordításai az Ő szavainak, ami egy másik probléma más kiadókkal. A weboldal "tiszta és egyszerű", ami végül is minden, amire az Ő követőinek szüksége van.

 

 

Az Ő üzenetei nem végidők üzenetei, mint más, jelenlegi és korábbi magánkinyilatkoztatások. Igen, tudjuk, hogy a Tíz Titok arra utal, hogy a Medjugorjei Szűzanya Isten idejében még többet fog kinyilatkoztatni, de az üzenetek egészen biztosan nem végidők üzenetei, mint sok másé.

 

A jó szándékú emberek elferdítik a Medjugorjei Szűzanya szavait azzal, hogy helytelenül összekeverik azokat a Szűzanya és Isten más, más jelentett üzeneteivel (vagy pusztán emberi értelmezést javasolnak a medjugorjei üzenetekkel kapcsolatban). Én senkit sem ítélek el, de mindannyiunknak tiszteletben kell tartanunk az üzenetek integritását egy olyan magánkinyilatkoztatásban, mint Medjugorje. Nem bölcs dolog ily módon "üldözni az üzeneteket". Csak válasszunk ki egy-két magánkinyilatkoztatást, és éljük meg őket a végsőkig; ne keressük hiába a jövőre vonatkozó tudást számos magánkinyilatkoztatás üzeneteit olvasva, és ne zavarodjunk össze emiatt.

 

Összefoglalva, a Medjugorje.org egy nagyon megbízható és biztonságos forrás. Ezért ajánlom, mint az egyetlen igazán megbízható forrást a Medjugorjei Szűzanyáról. https://medjugorje.org/

https://www.privaterevelation.org/post/the-real-our-lady-of-medjugorje