Ferenc pápát nem lehet komolyan venni abban, amit mond - írja az argentin Caminante-Wanderer.Blogspot.com (február 7).

A blog számára értelmetlen úgy reagálni Ferenc pápa szavára, mintha "őszinte és pszichésen kiegyensúlyozott ember lenne". Caminante ezt egy ellenőrrel magyarázza, aki az igazgatóval együtt mentális otthonba látogatott. Volt egy őrültek csoportja, akik alkottak egy kis vonatot, és a mozdony zaját és füttyét utánozva rohangáltak.

Az ellenőr azt mondta az igazgatónak: "Úgy tűnik, jól érzik magukat ezzel a játékkal." Erre az igazgató így válaszolt: "Igen, jól érzik magukat, a probléma a füst kellemetlenségével jár."

Caminate elmagyarázza: "Bergoglio egész pápaságán keresztül kis vonatot játszik. A probléma velünk van, akik vitatkoznak a vonat által kibocsájtott füst káros hatásain."

Bergoglio Caminate szerint trükkös, aki konzervatívnak tettette magát, hogy Quarracino bíboros püspökké tegye. Aztán új Assisi Ferencnek tettette magát, aki megújítja a Kúriát, hogy pápává válhasson.

"Nekünk, argentinoknak könnyebb megérteni őt és felismerni gonosz tetteit, mert argentin, Buens Aires-ből származik, peronista és jezsuita, aki mindenkinek elmondja, mit akar hallani" - írja Caminante: "Ez a kombináció nagyon mérgező."

A blog elismeri, hogy Ferenc pápa megsemmisítette a pápai magisztériumot: "Ezt természetesen nem eretnek és ártó akaratból tette, hanem sajátos pszichológiája és mérgező háttere miatt."

https://gloria.tv/post/9HPBCKR1aBqG6zJefgBdNyVF2