2014. október 8., szerda

A dél-afrikai Durban érseke, Wilfried Napier bíboros felveti a kérdést: ha az elváltak és újraházasodottak áldozhatnának, akkor milyen alapon utasítjuk el a poligámiában, többnejűségben élőket?

A dél-afrikai Durban érseke, Wilfried Napier bíboros felveti a kérdést: ha az elváltak és újraházasodottak áldozhatnának, akkor milyen alapon utasítjuk el a poligámiában, többnejűségben élőket? Ha az európaiak odamennek Afrikába, és azt látják az emberek, hogy újraházasodottként áldozhatnak, akkor mondhatják, hogy számukra természetes a poligámia, akkor ők is áldozhatnak. Napier szerint az újraházasodottaknak az lehet a feladatuk, hogy „vigyék a keresztet Jézussal”. „Azt kellene mondanunk, hogy nem kell viselnetek a kereszteteket?” A bíboros felteszi a kérdést: megkövetelhet-e valaki a gyermekeitől életre szóló elköteleződést, ha maga sem úgy él?
A hírek szerint egy másik afrikai püspök azzal kommentálta az újraházasodottak áldozása engedélyezésének német javaslatát: az afrikaiak az egyértelmű erkölcsi útmutatást szeretik, és ez átmegy az egyházon, akkor Afrikában a katolikus híveket el fogják hódítani a muzulmánok és a kis protestáns felekezetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése