2013. december 28., szombat

30 ezer európai fiatalt várnak Strasbourgba, a Taizéi Közösség találkozójára

Európa minden országából és más földrészekről is fiatalok ezrei érkeznek Strasbourgba a bizalom zarándoklatára, melyet 36. alkalommal rendeznek meg. Lengyelországból 4500, Ukrajnából 2600, Olaszországból 1400 fiatal utazik december végén a kelet-francia városba, Elzász fővárosába.
„A pápa számít rátok, hogy a ti hiteteken és tanúságotokon keresztül az evangéliumi béke és kiengesztelődés szelleme szerteáradjon a veletek egykorú fiatalok körében.” – ezzel az üzenettel fordult Ferenc pápa azokhoz a fiatalokhoz, akik ebben az évben december 28-ától kezdve Strasbourgban gyűlnek egybe a Taizéi Közösség által megrendezett bizalom zarándokútjának 36. találkozójára.
„Róma városa örömmel emlékezik arra, hogy egy évvel ezelőtt itt tartottátok a találkozót, és főként arra a buzgó imádságra, amellyel a Szent Péter téren XVI. Benedek körül egybegyűltetek” – írja levelében Ferenc pápa.
A Taizéi Közösség perjele, Alois testvér az idei találkozó mottójául a következő gondolatot jelölte meg: „Keressük a látható egységet mindazokkal, akik szeretik Krisztust.”
A fiatalok csoportokban találkoznak és imádkoznak a kijelölt 200 plébánián, francia és német területen. December 29-én és 30-án délután az eszmecsere központjában olyan témák állnak majd, mint a krízis, a munkanélküliség, a bizonytalan munkahelyek.


A déli és esti közös imádságoknak a strasbourgi vásárcsarnok három terme, a székesegyház és a Szent Pál protestáns templom ad helyet.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése