2013. november 10., vasárnap

Lelki karakterek, arctípusok

Embert próbáló időket élünk, beteggé lett fajunk haldoklik. Az igaz, a szép és a jó anakronizmussá lett. A gyűlölet seregei mindent eltaposva haladnak sátáni céljuk felé. Kérdéseket szegeznek nekünk: kik a nagyjaink, példaképeink? Jelenkorunk elcsökevényesített társadalmai nem termeltek ki minőségi embereket, olyanokat, akiket világszerte is ismerhetnének, de valójában az elismerés mindig az utókor hálás vagy hálátlan feladata.

Az egyetemes, felsőbbrendű ember kisebbségbe szorult. Betudható ez a háborús éveknek, forradalmaknak és az elmébe való mesterséges beavatkozásoknak is. Háborúkban mindig a nemes lelkületű, honszerető ember hullott, míg a profán emberek meghúzódva átvészelték azt. Ezután ők népesítették be az adott térséget, ők szaporodtak, így gyengült a faj minősége, genetikája, struktúrája széthullott. Ahogy az alsóbb faji osztályozású népek ellepték az élettereket, a minőségi elvárások is ledegradálódtak. Ember alatti emberek híztak fel a demokrácia kiapadhatatlan emlőin, őket védte az egyenlőség kőbe vésett törvénye.

Megfigyelhető ez az igen negatív tendencia, ami - ha nem következik be érdemi változás -, a fehér faj végét fogja jelenteni. A hanyatlás jelei mindenki számára egyértelműek, kulturális téboly, fajkeveredés, politikai sarlatánság, lélekmérgezés és Szodoma. A terror és anarchia kiszabadult a palackból és közöttünk járja menüettjét. Olyan adottságokkal rendelkező, a szó legszorosabb értelmében vett felsőbbrendű emberekre van most szükség, akik a legmesszebbmenőkig képesek ellenállni a sötét erőknek. Ők lesznek majd a hősök és ezáltal példaképek is.

A tolerancia hazugságán átlépve ők fognak jelölni utat az utókornak. A lélek jellemvonásai megmutatkoznak az arcokon. A tisztaság, szépség kivetül fizikai testünkre, közvetíti a külvilágnak minőségünket. Ez a sötétség seregénél is tetten érhető, itt is kivetül valami: az ótvar, epidémia-jelei, megszállottság, démoni behatás. Bár ott nincs lélek, vagy csak megszállás alatt sínylődő lélek van jelen. Akkor indokolt az ördögűzés, ha még menthető a lélek. Van olyan, akin már az exorcizmus sem segíthet.

Megrontott világunkban minden pillanatban érkeznek olyan ingerek, melyeket a démoni erők gerjesztenek: bűntudat nemlétező, kitalált események kapcsán, anyagi ellehetetlenítés, és így tovább. Ez mind-mind hatással van ránk, természetesen lelkiségünk ellenhatást is foganatosíthat, ebben az esetben mindegy milyen sikerrel. A lényeg az, hogy közvetít egy ellen-erőt a megrontás ellen. Mert a gyermeki jóság, szépség igenis létezik! Nem győzték le, mert nem lehet legyőzni! Tiszta gyermekek születnek (kizárólag arra érdemes, tiszta emberektől) és ha nem hagyjuk őket megrontani, felépül még egy olyan világ, amely nagy embereket, hősöket ad az igazzá lett emberiségnek. Az lesz az akarat manifesztuma.

Balassa Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése