2013. november 10., vasárnap

Nagyfalui üzenet 2013. november

2013- SZŰZANYA MEGJELENÉSÉRE VALÓ FELKÉSZÜLÉS ÉVE
NOVEMBER
" Boldog vagy ,mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott Neked!" 8 Luk: 1.45).
110. havi imatalálkozó Szilágynagyfalu mellett, a Szentháromság hehyén
A Szentírásból: Elmélkedjük át a Jelenések könyvéből a 21-22. fejezeteket.
Havi mottó: "...aki igaz, legyen még igazabb, és aki szent, legyen még szentebb!"( Jel. 22.11).
Havi imaszándék: Azért fohászkodjunk, hogy az engesztelők mindannyian törekedjenek az életszentségre és a haláluk után purgatórium nélkül jussanak a Mennybe!
Konkrét feladatunk: Elhunyt őseinkért ajánljunk fel mindent ebben a hónapban (ima, böjt, jó cselekedet szentségre törekvés).Különösen a kilenced, vagy gregorián miséket(kilenced= 9 mise, gregorián= 30 mise), amely által mi is rendkívüli kegyelmekre számíthatunk. November 24.-én , 13 órakor Krisztus Királyt jelenlétünkkel és egy szál virággal fogjuk megörvendeztetni!


A SZENTLÉLEK TANÍTÁSA 2013
NOVEMBERÉBEN

" Ebben a hónapban a szentekről és az Ő követésükről szeretnék beszélni nektek!
Kik a szentek?
Ők a Mi barátaink boldog Országunknak örökösei. Ők a próbatételek, fizikai és lelki szenvedések, gyötrelmek, támadások... közepette formálódtak szentekké. Senki sem születik szentnek, ki-ki azzá válhat, ha együttműködik az Általunk felkínált kegyelmekkel. A szentek, azok az emberek, akiknek nem volt elég a mulandó földi élet, nekik a maradandó örök élet is kellett és ezért minden áldozatra képesek voltak. Ők magukra vették az égi felszólítást: "legyetek szentek, legyetek tökéletesek!" A szentek eljutottak a személyes kapcsolatra Velünk és Ránk hallgatva, Nekünk engedelmeskedve élték az életüket. Felfedezték az életükben egyedi, rájuk szabott Akaratunkat és azt boldogan teljesítették. Ugye ti is tapasztaljátok azt, ahol szentek éltek vagy élnek, ott ujjá születik az Egyház. Tudnotok kell azt,hogy a szentek miatt sok-sok megérdemelt büntetéstől kíméltük meg az emberiséget. Miattuk egész nemzetekre és országokra áradt és árad az Ég áldása! Miattuk lerövidültek és a jövőben is lerövidülnek a szenvedésnek napjai.Miattuk gyógyulásban, szabadulásban, gyors ima meghallgatásban, üdvösségben...részesülhettek. A szentek felajánlott életükkel az egész emberiség jótevői! A szentek pogányokat térítettek meg, az élő hitet fenntartották és nagyon értékes, épületes lelki könyveket írtak. Tudnotok kell azt,hogy Mindenszentekkor nem csak a szentté avatott szenteket ünneplitek, hanem azokat a névtelen szenteket is, akik haláluk után a Mennybe jutottak. Ezek között lehetnek: szüleitek, nagyszüleitek, rokonaitok, ismerőseitek..., akiknek kérhetitek közbenjárásukat. A szentek által arra is figyelmeztetünk benneteket, ha rövid, földi életeteket komolyan veszitek, purgatórium nélkül, egyenesen a Mennyországba juthattok.
Hogyan viszonyuljatok a szentekhez?
Ne csak csodáljátok, hanem kövessétek őket az erényes életben és minden nap kérjétek a közbenjárásukat. Ha megtanultok a védőszentetek és ismerős szentek által közeledni Hozzánk, rendkívüli kegyelmekben részesülhettek. Olvassátok a szentek életét és tartsátok meg a szentek ünnepeit! Képeiket, szobrukat, ereklyéjüket tiszteljétek. Legyenek ott a házi oltárotokon! Ne felejtsétek el, a szentek között a legnagyobb tisztelet Szűz Máriát illeti, ugyanis Ő van a legközelebb a Szentháromsághoz! Ha tehetitek templomokat, oltárokat építsetek a tiszteletükre! Helyiségeket,utcákat,intézményeket nevezzetek el róluk! Kereszteléskor, bérmáláskor,szerzetbe lépéskor boldogan vegyétek fel az ismert szenteknek a nevét. Könyveitekben, tanúságtételeitekben , énekeitekben, örömmel emlékezzetek meg róluk. Ők ezért nagyon hálásak nektek, mert ezáltal ragyogóbbá válnak és még hatékonyabban segíthetnek titeket. Egyre nagyon vigyázzatok, imádás csak a Szentháromságot illeti, a szenteket, mivel teremtmények, csak tisztelet illeti.
Közületek kik léptek rá az életszentség útjára?
Azok a gyerekeitek, akik megtanultak engedelmeskedni. Azok a fiatalok, akik megszerették a test és lelki tisztaságot. Azok a házasok, akik a hűséget komolyan veszik! Azok az idősek, akik lelkileg felkészülve, Reánk hagyatkozva, családjukat segítve haladnak az Örök Boldogság felé! Azok a papok, akiknek a legfontosabb feladatuk a lelkük és a rájuk bízott lelkek megmentése. Azok az engesztelők, akik komolyan élik meg az engesztelő hivatásukat! Akik harcolnak, mint kezdők a halálos bűnök ellen:, mint haladók, a bocsánatos bűnök ellen és mint a tökéletességre törekvők keresik és megteszik reájuk vonatkozó Akaratunkat. Közületek azok a személyek törekszenek életszentségre, akik nem a poklot,nem a purgatóriumot, hanem a Mennyországot célozzák meg erényes életükkel. Ne felejtsétek el, hogy a nagy szentség a kicsi, napi állapotbeli kötelességetek lelkiismeretes teljesítésében rejlik. Készüljetek fel arra, a megtérés az életetekben egy pillanat műve, az életszentség viszont kiterjed egész életetekre.
Befejezésül megkérdezhetnétek, a mai világotokban, családotokban, közösségetekben lehetséges- e szentté válni? Erre az a válaszom: a Mi és a szentek segítsége nélkül lehetetlen, de a Mi és a szentek segítsége által lehetséges bárkinek, csak AKARNOTOK kell!!!
Most az egész Szentháromság áld meg titeket az életszentségre való törekvés lelkületével!!!"
Házi Feladat novemberre: "Szentlélek Istenem segíts, hogy a szentírás mellett minden nap olvassam a szentek életét is, hogy a szentek példája és közbenjárása által én is szentté válhassak!!!"


VISSZATEKINTÉS 2013 OKTÓBERÉRE

Miben erősítettek meg az Égiek október elsőnapjaiban?
"Az év utolsó három hónapját szenteljétek a Szentháromság dicsőítésének és hálaadásának. Ha megtanultok jót gondolnim jót mondani és jót cselekedni, akkor a hálaadás fog feltörni szívetekből. Legyen mottótok: 'Csak jót gondolj, mondj és tegyél, hogy Isten jó eszköze legyél!!!' Ha valakiről elmondható az, hogy hálás, arról a személyről minden jót elmondtál. Akiről elmondható, hogy hálátlan, arról minden rosszat elmondtál. E három hónap mottója legyen számotokra: 'Adjatok hálát mindenkor, mindenért!!!'"
Miért adjatok hálát?
Azért, mert a mennyei Atya megteremtett, fenntart és gondotokat viseli. A mennyei Atya bármit ad, elvesz vagy megenged az életetekben azt szeretettel teszi. Higgyetek, bízzatok a mennyei Atyában és gyermeki lelkülettel hagyatkozzatok rá! Adjatok hálát az összes szentek mellett az őrangyalaitokért, akiket a születésetek pillanatában a mennyei Atya bocsátott a rendelkezésetekre, azért, hogy egész életetek folyamán segítsen rajtatok. Minden reggel tudatosítsátok az angyalok jelenlétét, figyeljetek oda a sugallataikra, irányításukra, figyelmeztetésükre, tanításukra és kérjétek közbenjárásukat. Ha ezt megteszitek, sok rosszat elkerülhettek és sok jóban részesülhettek. Legyetek annak tudatában, az őrangyalaitok minden nap a Mennyország irányába vezetnek benneteket. Legyetek hálásak minden nap azért, mert a mennyei Atya hathatós eszközöket adott nektek a gonosz angyalok legyőzésére. Ha minden nap komolyan veszítek a szentségeket, a szentelményeket, az erényes életet, akkor nem tudnak ártani nektek! Legyetek nagyon hálásak a zarándokhelyekért, ahol az Égiek különleges módon vannak jelen, ahol üzenetek, jelek, csodák által tanítanak, és a hitetekben megerősítenek titeket. Legyetek hálásak minden egyes zarándokhelyekért, legyen az régi vagy új. Legyetek hálásak a látnokokért, akik alázatos lelkülettel meghajolnak az Egyház kivizsgálása előtt és következetesen közvetítik az Égiek üzenetét. Ne csodálkozzatok azon, ha hibáznak. Javítsátok ki őket és menjetek előre! Legyetek hálásak minden nap az engesztelő hivatásokért, amely által szentté válhattok és a lelkek sokaságát menthetitek meg a kárhozattól. Az engesztelés az utolsó idők egyik legszebb hivatása! Az engesztelésre, a lelkek megmentésére az Égiek hívtak meg titeket. Vigyázzatok arra, az Égiek nemcsak a családotokat bízta rátok, hanem az egész emberiséget és a tisztítótűzben szenvedő lelkeket is. A legtöbbet tehetitek, ha az egész életeteket felajánljátok a bűnösök megtéréséért. Legyetek hálásak azért is, hogy azokért is imádkozhattok, akikért eddig soha senki nem imádkozott. Legyetek hálásak a tisztulásotokért, amelyen most átmentek. Ha egészen tiszták lesztek, rátok való tekintettel a szeretteitek mellett, falvakat, városokat és földrészeket fogok megmenteni. Legyetek hálásak azért, hogy Isten segítségével minden bűnt legyőzhettek! Isten segítségével legyőzhetitek a nyelv bűnét, a test bűnét, a szemek, fülek, érzékszervekkel elkövetett bűnöket. Vigyázzatok arra, a bűnbánatot ne holnap, hanem ma vegyétek komolyan! A Szentháromság megáld titeket az örök hála lelkületével."
Látomás a pokol és a Mennyország kapujáról. "Az Úr megengedte nekem, hogy láthassam a pokol és a Mennyország kapuját és betekintést engedett oda. A pokol kapuja, nagy, fekete kapu volt, amely csak befelé nyillott. Aki oda belép, azért mert utolsó pillanatban is nemet mondott Isten Irgalmára, az fel kell hagyjon minden reménnyel. Borzalmas látvány volt látni, amint szenvedtek az elkárhozott lelkek. Nagy félelem fogott el és ezért nem lépte át a pokol kapuját, hogy lássam mi van még ottan. A lelkemben elhatároztam, hogy ezután mindent vállalok, amit a Jó Isten megenged, hogy egy lélek se kerüljön a pokolba. A pokol borzalmai után láttam a Mennyország kapuját és betekinthettem rajta. A Mennyország kapuja gyönyörűen fénylő fehér kapu volt. A kapun belül, mindkét oldalon fehérbe öltözött angyalok és szentek voltak. Örömmel láttam a Szentháromság Hegy Védőangyalait és Szenjeit, amint a mennyei éneket énekeltek. A lelkemben jött az üzenet: 'Ha Istennek tetszően éltek, halálotok pillanatában így fognak titeket is várni az angyalok és a szentek' Abban erősödtem meg a látomás után, érdemes minden áldozatot vállalni azért, hogy mindenkit levegyünk a gonosz szekeréről és mindenkit áttegyünk az Isten szekerére, amely a végnélküli boldogságba visz!!!"

Előretekintés 2013. decemberére
Decemberben 1; 5- 6 -7-ém lesznek 13 órától az engesztelések.
Elsőszombaton újra családfa gyógyítás lesz!!!
Az engesztelő közösség nevében megköszönjük az elmúlt évben hozott áldozataitokat a lelkek megmentéséért és a felajánlott adományaitokat!!!
2014 - ben felkészülünk a Szentlélek rendkívüli kiáradására. Együtt fogjuk kérni a gyógyítás, szabadítás, a szellemek megkülönböztetését, a prófétálás, a nyelvekek adományát és minden kegyelmet, amelyre az utolsó időkben szükségünk lesz!
Reménykedve és örömmel menjünk előre a jövő évben is az engesztelésben. A jutalmunk nem fog elmaradni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése