2011. június 29., szerda

Tévedett-e Nostradamus?

Az egyetlen hiteles hazai Nostradamus- kutató, a sárvári Fekete Sándor Pál 90 éves. Ma is éberen figyeli a világot, könyvet ír.
- Még a második világháború alatt, diákként találkoztam először Nostradamus nevével. Az egyik újság azt írta a Nostradamus-jóslatok „alapján”, hogy a németek nyerik meg a háborút, a másik azt, hogy az angolok. Kíváncsi lettem. Göbbels hamisíttatta meg a próféciát - meséli Fekete Sándor Pál, aki Sárváron, az otthonában fogad minket.
- Születésnap? - kérdez vissza, amikor szóba hozzuk az életkorát.
- Honnan tudják? Majd csak július 28-án töltöm be a 90. évemet.
- 1945. áprilisában olvastam először az Ószövetségről szóló szentírást, a Próféták könyveit. Felmerült bennem a kérdés, hogy ha akkor a próféták figyelmeztetni tudták a népet az elkövetkezendő eseményekre, vajon most van-e ilyen. Amikor ezen gondolkodtam, Amos prófétánál volt nyitva a könyv: „Nem tesz semmit az Úr, amit ki ne jelentene a prófétái által.” Belém nyilallt, hogy akkor ez most is így van. Akkor kezdtem el foglalkozni a prófétálásokkal. Nostradamussal kezdtem, könyve akkor tiltott volt. Egy 1683-as kölni kiadású kötetet tudtam szerezni francia nyelven. Ezt előbb le kellett fordítanom magyarra.
Fekete Sándor Pál megküzdött a rejtélyes szöveggel, 1991-ben megjelent könyve ismerteti a Nostradamus verseket. A kötet átdolgozásával most végzett, tett néhány kiegészítést.
- Nostradamus prófétai történetírása 1555-től a világ végéig szól. Elragadtatásokban, látomásokban látta a jövőt. Homályosan fogalmazott, összekeverte a verseket, nem időrendben vannak. Hogy a mai időkre mi vonatkozik? Különleges vers a következő: „Kos vezetője a Jupiter és a Szaturnusz... Örök Isten! Milyen változások! Miután hosszú század rossz ideje megfordult...”

Fekete Sándor Pál és felesége sárvári otthonukban. A szerző 1991-ben, épp húsz évvel ezelőtt publikálta a„Nostredamus titkozatos könyve: A próféciák című kötetét -  Fotó: Benkő Sándor
Fekete Sándor Pál és felesége sárvári otthonukban. A szerző 1991-ben, épp húsz évvel ezelőtt publikálta a„Nostredamus titokzatos könyve: A próféciák című kötetét - Fotó: Benkő Sándor
Nostradamus 2000-re jelzett óriási fordulatot, ami nem következett be. Vajon miért? Tévedett-e Nostradamus?
- Nem volt téves az előrejelzés, csak az emberiség haladékot kapott, hogy észhez térjen, megtérjen ebből a lehetetlen helyzetből, ami most van, mert ez a katasztrófa felé visz. De ez a haladék lejár. Ezzel a címmel külön könyvet írtam 2005-ben, két kiadása volt, elkapkodták. Különleges események történnek, tanítások jönnek, amikor ezek befejeződnek, akkor jár le a haladék - mondja Fekete Sándor Pál, aki a mostani válság természetfeletti vetületéről is könyvet ír.
- Ezt a kort, ami most van Isten nem tűrheti el, katasztrófákon keresztül megváltozik a világ, erre céloz a 251. vers. Vissza kellene térni az isteni törvényhez, a szeretethez, a háborúságok helyett a békéhez, a vetélkedés helyett az egymás segítéséhez. Ezzel elkerülhetnénk a „világvégét”, ennek a mostani világnak a végét. Utána békésebb kor következik, de az egy rövid, heves háború után jön el. Földrengések, árvizek, emberi katasztrófák lesznek, túlélési esélye annak van, aki képes visszatérni a szeretet törvényéhez. Annak nagyobb isteni segítség van ígérve.
(vasnepe.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése