2011. június 22., szerda

Megkezdődtek a Genfest előkészületei

Amint már hírt adtunk róla, a 2012-es Genfestet, a fiatalok nagyszabású, nemzetközi összejövetelét augusztus 31. és szeptember 2. között rendezik meg Budapesten.
Közel százan vettek részt a Fokoláre Mozgalom a Castel Gandolfó-i Máriapoli Központjában június 18-án és 19-én az első előkészítő találkozón, hogy meghatározzák az esemény fő irányvonalát.
A résztvevők Európa szinte minden országából, valamint Brazíliából, Madagaszkárról, a Fülöp-szigetekről és Kínából érkeztek. Ez a sokféleség tette lehetővé, hogy a rendezvény programját és mondanivalóját hitelesen, egyúttal globálisan megfogalmazzák. A szervezők szándéka szerint a Genfest nemcsak a Sportarénában zajlik majd, hanem – a magyar fiatalok javaslatára – bevonják az eseménybe az egész várost: rövid programokat tartanak az utcákon, a tereken és mindenekelőtt a hidakon, minthogy a hidaknak különleges jelentőséget tulajdonítanak fővárosunk kapcsán.
Alapvetően fontos az út, amit a fiatalok meg akarnak tenni a Genfestig az előttük álló évben. Ez nemcsak jó szervezést jelent, hanem hogy minél több fiatal bevonásával együtt készüljenek rá. A Genfest nem három napig tart, hanem a világméretű testvériség felé haladás csúcspontja lesz. Azért, hogy ez valóban így legyen, mostantól elkezdődik az egyes országokban a munka.
Az első Genfest 1973-ban volt, azóta hat alkalommal rendezték meg újra a fiatalok nemzetközi találkozóját.

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése