A Szinodalitásról szóló zsinat európai kontinentális találkozója keretében a brevnovi bencés kolostorban tartott szentmisén elnökölt Német László belgrádi érsek. Szentbeszédében ezt mondta: „Nem furcsa-e, hogy szinte minden tudományos fejlődést támogatunk, azonban vallási téren lázasan ragaszkodunk minden aprósághoz, több évszázados vagy akár több évezredes áltézisekhez, amelyeket a modern kutatás manapság már másként magyaráz?“

 

Nem fordítva van-e, és az a furcsa, hogy az, akinek manapság Isten üdvösségre vivő igazságait  kellene magyaráznia, ezeket az igazságokat másként magyarázza? Német manipulatív kijelentése nemcsak Isten törvényei felszámolása előtt nyit ajtót, hanem a hitigazságok felszámolása előtt is. Olyan benyomást kelt, mintha azok idejétmúlt és meghaladott apróságok lennének, amelyekhez lázasan ragaszkodunk. Képmutatóan hivatkozik az ún. tudományos kutatásra, amely nem lép sem az erkölcs, sem a hittan területére. Az ember ugyanolyan bűnös marad, mint amilyen kétezer évvel ezelőtt és az özönvíz előtt és után is volt. Nem szükséges itt rámutatni a háborúk és a gazságok jelenvalóságára és múltbeliségére. Az áteredő bűn a lélekben – a gonoszság lelőhelye bennünk – ugyanolyan erővel csábít a bűnre. Csupán a lélekbe harmónia és békesség költözött az élő kereszténység és az Isten parancsolatai betartása által megélt hitigazságok által. Jelenleg tömegesen fordulnak el Istentől. Az egyház fő képviselője dönti le a hitigazságok és az erkölcs alappiléreit. Az igaz bűnbánat, az Isten parancsolataihoz és az üdvözítő hithez való visszatérés helyett a lelki öngyilkosság folyamatát készíti elő az ún. szinodális út által.

A gaztett gaztett marad, a bűn bűn marad, de Isten parancsolatai, amelyeket Isten Mózes által vagy egyenesen Jézus Krisztus által adott, változhatatlanok és ugyanazok.

Német gúnyolódása, hogy vallási téren lázasan ragaszkodunk minden aprósághoz, több évszázados vagy több évezredes áltézisekhez, pszichológiai manipuláció, amelynek célja a szodómia legalizálása. Ezzel Német Bergoglio szinodális programját teljesíti.

Amennyiben Német azt állítja, hogy pl. az LMBTQ-hoz kapcsolódó gender ideológia tudományos alapokra épül, akkor hazudik. Felfedte magát, hogy ő egy eretnek, aki manipuláció segítségével akarja alárendelni a dogmákat a bűnnek. Tudományos kutatásra hivatkozik, de valójában igen jól tudja, hogy mit akar elérni.

Német maga pontosítja, hogy mit ért több évszázados és több évezredes áltézisek alatt, amikor azt mondja: „Ez a bűnre, a szexuális megismerés területére vonatkozik…“

Német a szexuális megismerés területe kifejezést használja. Mit jelent valójában ez a szexuális megismerés területe, amelyet szerinte bővíteni kell? Az egyház egyértelműen tanítja, hogy a szexualitásnak Isten szerinti rendje van, ami a nő és férfi házasságához kapcsolódik. A házasságon kívüli szexuális aktivitás bűn. Ezt támasztotta alá a mi Megváltónk, Jézus Krisztus is. Csakhogy Német az igazhitű tanokat áltéziseknek nevezi, és a szinodális út keretében nekünk új parancsolatokat ad – a bűnt nem kell bűnnek nevezni, ezért aztán nem is kell bűnbánatot tartani, majd pedig a pokolra kell szállni.

Német szerint a pokol is, ahova ő maga is tart és ahova másokat is magával ránt, csak idejétmúlt áltézis, amihez állítólag lázasan ragaszkodunk. Ha azonban Német az elméletével, a manipulációjával és az önbecsapásával együtt a pokolban találja magát, akkor már késő lesz. Mindeközben az a tragédia, hogy úgy lép fel, mint Krisztus nyájának pásztora. Valójában ő nem Krisztus pásztora, hanem az antikrisztusé.  Német a nyájat nem az örök mennyei boldogságba vezeti, hanem az örök pokolbéli szenvedésbe. Ez Bergoglio ama szinodális útja.

 

BKP – pusztába kiáltó szó

 

2023. 02. 13.

 

Letöltés: BKP: Német érsek Prágában saját eretnek tanítását mutatta be (2023. 02. 13.)