Stefan Frey atya, az SSPX osztrák helynöke visszavonta "sürgős" áprilisi figyelmeztetését a Covid-19 oltások ellen. Most az ellenkezőjét állítja.

Az SSPX júniusi hírlevelében Frey átvette testvére, Arnaud Sélégny oltáspárti álláspontját, és még a Vatikán "szilárd hivatalos dokumentumait" is ajánlja az oltásokról, "gazdag információforrásnak" nevezve azokat. Frey elmagyarázza, hogy egy etikailag megkérdőjelezhető vakcina négy kritérium alapján alkalmazható:

- egyértelmű vészhelyzetnek kell fennállnia,
- nem állhat rendelkezésre jóváhagyott alternatíva,
- az oltás haszna nagyobb, mint az ártalom abban az esetben, ha valaki nem kapja meg az oltást,
- az abortusszal szennyezett oltóanyag kutatással szemben ellenállásnak kell lennie.

Frey legalábbis elismeri, hogy ebben a kérdésben különböző következtetésekre lehet jutni, és hogy senki sem kényszerítheti rá a véleményét senki másra. Úgy tűnik azonban, hogy Frey-t magát is a felettesei arra kényszerítették, hogy az oltásokkal kapcsolatban az SSPX pártvonalára lendüljön át.

A probléma Frey véleményének megváltozásával az, hogy az oltás elleni négy érve a visszavonása ellenére is megmarad, hacsak az SSPX nem kívánja a Vatikán álláspontját is átvenni, miszerint - politikai opportunizmustól függően - ami tegnap még igaz volt, ma már hirtelen "téves" lehet.

https://gloria.tv/post/rjiMnhcdDPHa12bfFKzaTjfFJ