A Németországban megmaradt katolikusoknak el kellene hárítaniuk a meglévő kisebb nézeteltéréseket, és össze kellene fogniuk, tekintettel a katolikus hittel kapcsolatos tömeges hitehagyásra az országban - mondta Athanasius Schneider püspök a LifeSiteNews.com lapnak (május 10).

Schneider ezt a német homoszexuális "áldások" hírére mondta - amelyeket az oligarchák médiája nagyra hype-olt -, és amelyek hatalmas bukásnak bizonyultak, mivel az a néhány templom, amely diadalmasan meghirdette őket, szinte üresen maradt.

A széleskörű hitehagyás és közöny láttán Schneider úgy véli, hogy "emberi szempontból kevés a remény" arra, hogy Németországban az egyház - amelyet mesterségesen, az állam által kivetett egyházadóval tartanak életben - "isteni beavatkozás" nélkül megmenthető legyen.

Az őszinteség kedvéért Schneider azt javasolja, hogy a német hitehagyott püspökök ne nevezzék magukat többé "római katolikusoknak". Csoportjuk új elnevezésére Schneider "német nemzeti katolikus egyház", "kortárs német katolikus egyház", "széleskörű német katolikus egyház", "német katolikus kisegyház" vagy "inkluzív német katolikus egyház" (amely csak a katolikusokat zárja ki) neveket javasolja.

https://gloria.tv/post/iheVZkvNRqEB2PyG8VVBVGtW2