Pier Davide Guenzi atya, a erkölcs(telenség) teológia professzora a római II. János Pál Családi Intézetben azt állítja, hogy az 1978-as olasz abortusztörvénynek "jó szándéka volt", de egy "rossz alkalmazás" tette tönkre.

Guenzi bolond nyilatkozatot tett egy február 7-i élő közvetítésben, amelyet Arnaldo Casali újságíró, az Intézet Kommunikációjának volt vezetője vezetett.

Guenzi szerint alapvetően figyelmen kívül kell hagyni az abortusz létét. Ehelyett inkább egy (nem meghatározott) "tudatosságot kell felkelteni az élet témájáról", nem pedig "egy törvény negatív megítélését".

A LaNuovaBq.it előtt Casali kimondta azt az abszurditást, hogy a gyilkos abortusztörvény az abortuszra úgy vonatkozik, mint az önvédelem a gyilkosságra: "Önvédelem esetén az ember megöl egy másik embert anélkül, hogy támogatná a gyilkosság legalizálását."

Casali megerősítette, hogy az életfolyamot "hosszan előkészítették az intézet néhány professzorával, kezdve Gilfredo Marengo professzorral", a dékánhelyettessel.

Az intézmény kancellárja a botrányos érsek és Ferenc pápa-barát Vincenzo Paglia. Január 29-én az intézet az interneten közzétette a őrült állítást, miszerint "az abortusz jogának védelme nem jelenti az abortusz védelmét".

https://gloria.tv/post/o1qtteW3Uc1F1HeDFeevVC39G