2020. július 29., szerda

Zen bíboros: "Hamispróféta miért hallgat?"

Zen bíboros: Második vatikáni zsinat? "A teológusok" hibája

A második vatikáni zsinat olyan, mintha az összes ökumenikus zsinat egy "Sacrosanctum Concilium" lenne - mondta Joseph Zen bíboros a CatholicNewsAgency.com oldalnak (július 27).

Az ökumenikus zsinatokkal ellentétben a második vatikáni zsinat egy pásztori zsinat, doktrínális fontosság nélkül. Zen elutasította a truizmust, melyet Viganò érsek emelt ki az elmúlt évtizedek hanyatlásáról, melyet a második vatikáni zsinat dokumentumai okoztak.

Számára a súlyos poszt-konciliáris hibák nem tartoznak a második vatikáni zsinathoz, ahogy az eretnekségek se tartoznak a Bibliához - mintha a Biblia és a pásztori zsinat ugyanaz lenne.

Zen nem hibáztatja az igazán felelős embereket - azaz a pápákat, bíborosokat és püspököket - a zsinat utáni katasztrófáért, de gyászolja azt, hogy "sajnos a teológusok a zsinat dokumentumai fölé helyezték magukat".

Azonban ezek a gonosz teológusokat a püspökök hatalmazták fel a szeminaristák vezetésével, sokukat pedig a pápák püspökökké neveztek ki.

Zen XVI. Benedek liturgikus "reform reformjával" nyugtatja magát, azonban ez nem volt több egy beszélgetésnél.

Több évtizednyi második vatikáni zsinat propaganda után még mindig úgy hisz, hogy az összes katolikusnak "ismét fel kell fedezni és ismét értékelni kell" a hosszú, kétértelmű és elavult dokumentumokat, melyeket a pásztori zsinat adott ki. Megismétli, hogy az összes katolikus - akik gyakran alig ismerik a Miatyánkat - feladata újra "felfedezni" és "megszeretni" ezeket a kétértelmű, hosszú dokumentumokat.

https://gloria.tv/post/Mvh1qYe6CXsz4dP9FJ2K6b7Mq

"A pápa miért hallgat?" - kérdezi a 88 éves Joseph Zen bíboros, az új úgynevezett hongkongi biztonsági törvényre utalva.

Zen elmondta a Die-Tagespost.de (július 28) lapnak, hogy az új törvény felhatalmazza a kínai kommunista kormányt arra, hogy irányítsa a kommunikációt, bírósági rendelet nélkül hajtsanak végre rajtaütéseket és Kínába vonszolják a hongkongi állampolgárokat a bírósági tárgyalásokra: "Mindenki fél, mert őrült a helyzet".

Zen a Vatikán Kínával szembeni engedékeny pozícióját kritizálja, és azt, hogy a hongkongi püspök pozíciója már 2017 óta üresen áll.

https://gloria.tv/post/A2YAGUHWK8jL1HBvc4AtW2TTr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése