Eduardo Maria Taussig prelátus, a híres argentin San Rafael egyházmegye "konzervatív" püspöke bejelentette az egyházmegyei szeminárium bezárását. A szemináriumban negyven szeminarista tanult, ez volt Argentina legnagyobb szemináriuma.

Taussig szóvivője azt állította, hogy a döntést "az Apostoli Szentszék hozta meg". Elmondta, hogy ez egy büntetés azon egyházmegyei papok felé, akik lelkiismeretük - tehát nem lázadás miatt - végett elutasították Taussig koronavírus döntését, ami bevezette a kézbe áldozást.

A szeminaristák nem ellenezték a kézbe áldozást. Más szemináriumokba fogják küldeni őket, ha továbbra is maradni akarnának. Valószínűtlen, hogy Róma állna a döntés mögött, mivel a Vatikán nem így tevékenykedik.

Caminante-Wanderer-BlogSpot.com (július 28) leírja, hogy Taussig gyerekes pszichológiája és "kicsinyes, rosszindulatú" mentalitása áll a dolog mögött. A szemináriumot büntetni azért, mert "bosszút akar állni" a kléruson egy "tipikus gyerekes vagy beteg mentalitásra vall, esetleg mindkettőre" - írja a blog.

Taussig doktorátusát a római Angelicumban szerezte. Nagyon csendes és körültekintő fiatal pap volt, mindig hordta miseruháját, a konzervatív szeminaristák tisztelték, mert tudták, hogy a püspökségre született.

https://gloria.tv/post/EKjgBQPcPJJ92HTNT9ubxgGzV