Kedves Engesztelő Testvérek!
Mindig is így volt, de most különösen is olyan időket élünk, amikor mindenkinek a személyes döntéseiért kell vállalnia a felelősséget.
Bennem az érlelődött meg a ti hozzászólásaikat olvasva, és sokakkal tanácskozva a kérdésről, hogy én elsőszombatonként továbbra is szentmiséket fogok bemutatni a Szent Anna-réten. Jónéhány évvel ezelőtt többünkben az érlelődött meg, hogy szükség van az ott bemutatott szentmisékre, és évek alatt csak megszilárdult bennünk ennek a fontossága. Én akkor a saját templomomban Cönákulumokat hagytam abba ennek kedvéért, amelyeknek a hiányát mindmáig érzem. Aki nem ismerné, a Cönákulumokon a szentmise és a rózsafüzér elimádkozása mellett a Szűzanyának való odaszentelődésünket újítjuk meg. Az ilyen Cönákulumoknak a Máriás Papi Mozgalom kék könyve alapján éppen az a legnagyobb hatása, hogy a gonosz hatalmát megtörik. A Szűzanya az, akinek már az ősevangéliumban megígértetett, hogy széttiporja az ősi kígyó fejét. A következő elsőszombatokon ilyen Cönákulum keretében szeretném a szentmiséket bemutatni a Szent Anna-réten. Mindenkit szeretettel várok ezekre, hiszen egyre jobba látjuk, hogy a Szűzanya tudja csak széttiporni annak a kígyónak a fejét, amely az engesztelők közé is beférkőzött megosztottságot okozva – eddig csak lappangó, az utóbbi időkben immár az engesztelők szélesebb körének is látható formában, köztük nem kis zavarodottságot okozva.
Tiszteletben tartom azok döntését, akik a Kútvölgyi Kápolnában akarják tovább folytatni a szombati engeszteléseket. Örülni is tudok annak, hogy ott is komolyabban beindulnak az engesztelések, és a szentségimádások. Hál’ Istennek az engesztelő szentségimádások az Eucharisztikus Kongresszusra készülve országosan is egyre nagyobb lendületet vesznek. Nemrég vettem részt az Eucharisztikus Kongresszus egyik előkészítő összejövetelén az Országos Lelkipásztori Intézetben, ahová hivatalosak voltak azoknak a helységeknek a felelősei, ahol egésznapos, vagy 24 órás szentségimádások vannak. Megosztottuk egymással ezeknek a tapasztalatait.  Én magam is szorgalmaztam – már évekkel ezelőtt, miután beindult Vácon az örökimádás –, hogy a Kútvölgyi Kápolna is méltó helye lehetne az örökimádásnak. Úgy látszik, ennek mostanra jött el az ideje. Imádkozom azért, hogy a Szent Anna-réti engesztelők egy csoportjának a segítségével az örökimádás ott is beindulhasson, vagy legalábbis az eddiginél nagyobb lendületet nyerjen.
Azt tartom csak fontosnak, hogy azok, akik a jövőben szombatonként illetve elsőszombatonként akármelyik helyen is imádkoznak, ezt ne pártoskodásnak éljék meg, hanem a közös cél – a Világ Győzelmes Királynője engesztelő kápolnájának a felépülése – különböző helyszíneken való megélési formájának.
Hogy pontosan hány órakor lesznek a Szent Anna-réten a továbbiakban az elsőszombati misék, az még egyeztetésre vár. A magam részéről még azt is el tudom képzelni, hogy a két helyszín időpontját is egymáshoz igazítjuk, hogy aki mindkettőn részt szeretne venni – volt, aki ezt már kifejezte – legyen rá lehetősége. Más atyák is jelezték, hogy ők is szándékoznak ott továbbra is szentmiséket bemutatni, de ezek rendje majd kialakul, és az Engesztelők Lapján hírt adunk róla. Várjuk a szervezéshez az ajánlkozókat.
Kérem mindnyájatoktól, hogy végezzetek kilencedeket, imádkozzatok kitartóan a Világ Győzelmes Királynője engesztelő kápolna mielőbbi felépüléséért és az engesztelők egységéért, mert a szeretetegységben való engesztelés kedves Isten előtt.
Imádságos szeretettel: József atya
http://engesztelok.hu/szent-anna-ret/1334-anna-reti-misek-19-elsoszombatokon-tovabbra-is-lesznek-szentmisek-a-szent-anna-reten