2017. október 24., kedd

Miért követelik a liberális katolikusok Sarah bíboros fejét?

október 24. (LifeSiteNews) – A baloldali katolikus papok és tudósok örömmel látták, hogy Ferenc pápa harmadik alkalommal is fellépett Robert Sarah bíboros ellen.
Mint a cápák az etetés hevében, a nyíltan liberális katolikusok az afrikai liturgikus vezetőt darabokra szedték, miután a vasárnap reggeli hírekben tudomásukra jutott, hogy Ferenc pápa korrigálta a pápai liturgikus reform ortodox módon való értelmezésének kísérletét.
Sarah, az Istentiszteleti és a Szentségi Kongregáció prefektusa egy közelmúltban megjelent cikkben azt állította, hogy a pápa új, a liturgiára vonatkozó irányelve, a Magnum Principium nem ruházta át a püspöki konferenciákra a Szentmise-fordításokat, hanem fenntartja a Vatikán számára a jogot, hogy a végső szót kimondja. A pápa útmutatásait a 2001-es Liturgiam Authenticam című irányelvek alapján értelmezte.
Azonban a pápa azt mondta Sarah-nak, hogy ezek a normák hatályukat vesztették, és a bíboros félreértette a pápa irányelveket.
A liberális katolikusok és a hírforrások, amelyeket az ellenőrzésük alatt tartanak, vérszagot szimatolva rögtön lecsaptak a bíborosra.
A La Croix szerkesztője, Robert Mickens valószínűleg mindenki nevében szólalt meg, amikor azon töprengett, hogy „miért nem távolítja el egyszerűen Ferenc pápa Sarah bíborost a posztjáról?”
Az ortodoxia hívei tudják, hogy Ferenc pápa „irgalmasságról”, és „párbeszédről” szóló beszédei ellenére könyörtelen, amikor eltávolítja azokat a magas rangúakat, akikkel nem ért egyet, ahogy az Raymond Burke bíboros és Gerhard Müller bíboros esetében is volt, és gyanítják, hogy Sarah bíboros ideje is gyorsan eljön.
Miért van az, ahogy azt Matthew Shmitz, a First Things szerkesztője írja, hogy „egyre növekvő tömeg követeli Robert Sarah bíboros fejét egy tálcán”?
Valószínűleg azért, mert a baloldali és disszidens katolikus papok, és tudósok Sarah bíboros személyében nagy veszélyt látnak a Katolikus Egyházat érintő elképzeléseikre nézve, ami hirtelen elérhető közelségbe került Ferenc pápasága alatt.
És a félelmeik nem alaptalanok. Sarah alázatos egyszerűségben, egy távoli guineai faluban kezdte, hogy a katolikus világ ortodoxiájának oszlopává váljon.
A kardinális legutóbbi könyvében, a The Power of Silence-ben világossá teszi, hogy az Egyház válságban van.
„Az Egyház ma soha nem látott külső és belső próbatételeken megy keresztül. Valami földrengéshez hasonlít mindaz, ami megpróbálja lebontani az Egyház doktrinális alapjait és az évszázados erkölcsi tanításait”- írta a bíboros.
Azt mondta, hogy ő szembehelyezkedik az Egyházban lévő olyan papokkal, akik már nem hisznek a Bibliában, és akik a katolikus tanítástól és a szent hagyománytól eltérnek.
Sarah azt is írta: „Azok a püspökök, akik szétszórják a Jézus által rájuk bízott nyájat, Istentől könyörtelen és súlyos ítéletben fognak részesülni.”
A liberális katolikusok Sarah bíboros „vérét követelik”, mert nem tudják elviselni azt, aki határozottan az egyházi agendájuk útjában áll. De a hívők vére mindig is az Egyház magvetése volt.
Sarah bíboros két hónappal ezelőtt egy homíliájában azt fejtette ki, hogy ma hithű katolikusnak lenni egyenlő a „vértanúsággal”.
A cikk angol nyelvű változata telje terjedelemben itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése