A The Times szerint a város vallási és történelmi épületeinek 98%-át rombolta le a királyi család. A következő projekt egy királyi palota építése lesz a szaúdi család részére. A palota Mohamed próféta szülőházára épül, mellé egy fürdőt terveznek ami szintén egy szent helyre a próféta első feleségének Khadizsának a házára épül majd. A beruházás költségvetése közel 21 milliárd dollár.

Az elmúlt években százával rombolták le a több ezer éves épületeket, helyükre szállodákat és turisztikai központokat építettek.

Mekka történelmi ókori városa szinte teljesen eltűnt. Az iszlám legfőbb városának régi muszlim emlékei helyett a szaúdi család biznisz központjai állnak. A város lakói érthetetlenül figyelik a pusztítást. A vallási vezetők világszerte hallgatnak az értelmetlen rombolásról.

Vajon kiknek áll az érdekében, hogy a muszlim szent helyek végleg eltűnjenek?!

Kapcsolódó:
Világvégi csatát provokálna ki az újabb horrorvideóval az Iszlám Állam
Az Iszlám Állam vegyi fegyvereket vetett be Szíriában
Moszul püspöke interjú közben elsírta magát

Kétszázezres hadsereggel rendelkezhet az Iszlám Állam a kurdok szerint
A kurdok szerint a CIA becslésével ellentétben nem pár tízezres, hanem legalább kétszázezres hadsereggel rendelkezik az Iszlám Állam.
A The Independent on Sundaynek adott exkluzív interjút Fuad Husszein, Maszud Barzani kurd elnök vezérkari főnöke, aki szerint az Iszlám Állam ma már egy Nagy-Britannia területének megfelelő régiót tart az ellenőrzése alatt, aminek az a veszélye, hogy aktivizálhatja az ott élő arab fiatalokat. Szerinte a szervezet uralja Irak és Szíria egyharmadát, ahol 10-12 millió ember él - innen bőven tudnak katonákat besorozni.
Szaúd-Arábia a halálsorról engedett ki több mint ezer rablógyilkost szír ellenzéknek, átdobta őket Szíriába azért, mert Oroszország nem engedte lebombázni Szíriát, ezért belülről kurták szét. Hihetetlen pusztítást végeztek a bibliai emlékekkel rendelkező országban. Mindezt miért? Mert olajat találtak, jelentős az aranytartaléka, amit nem adott oda önként Amerikának, mint az ukránok, és nem mondott le a pénzkibocsátási jogáról sem, mint Magyarország.
Most már nem biztos, hogy sikerül megállítani ezt a gyilkos hordát! Ázsia és Európa veszélyben van miattuk. Már sok olajkutat bitorolnak, és fél áron adják az olajat, vagy fegyverért. Ezért aztán olcsó lett az olaj - és az emberélet! Elég sok embert lefejeztek, kivégeztek, elüldöztek. Az üldözöttek ide jönnek a már leszegényített volt szocialista országok nyakára. Köszönjük Amerika! (F.I.)

http://orientalista.hu/a-szaudi-csalad-elpusztitotta-mekka-szent-helyeinek-a-tobbseget