2014. augusztus 9., szombat

Idióta liberális “művész” – förmedvényét gyújtogatják a lengyel hidegek Varsóban

z14932280Q,Uczestnicy-Marszu-Niepodleglosci-podpalili-tecze-n
A lángoló “Szivárvány” című ‘installáció’
Míg a budapesti buzimeneteken többnyire némi tiltakozó csujjogatásban merül ki a heteroszexuális többség ellenállása, – addig Varsóban már negyedszerre gyújtották fel Julita Wójcik lengyel “akcióművész” (ez is micsoda hülye libsi elnevezés – a szerk.) – Szivárvány című, installációnak nevezett meleg förmedvényét, az egyre idegesebb lengyel hidegek, – augusztus 7-én hajnalban.
Bár manapság Lengyelországban is egyre nagyobb divat hülye liberálisnak lenni, – azért nem mindenki, – sőt a többség nem így gondolkodik. És mind jobban hangot is adnak a lengyel kormány által is kifejezetten támogatott liberalizmussal, – szembeni ellenállásuknak.
A fent említett és a hivatalos média által “műnek és installációnak” nevezett a homoszexualitást jelképező provokáció, – hol másutt épült fel, mint a varsói Megváltó terén. Azon a téren, ahol a Varsói felkelés tiszteletére emelt Megváltó templom áll.
julita_wojcik_tecza600
Julita Wójcik – a “művével” – Még krumplit is hámoz a galériában
Julita Wójcik “Szivárvány” című, a liberális és a homoszexuális jelképrendszer minden alantas jegyét magán viselő “műve” – eredetileg 2011-ben készült a lengyel kultúra külföldi bemutatásáért felelő Mickiewicz Intézet megbízásából, hogy a lengyel uniós elnökség idején az Európai Parlament előtti teret díszítse. – Aztán hogy-hogy nem, 2012-ben egyszer csak felállították ezen a varsói téren, – a lengyelek által szent és hősies helyként tisztelt Megváltó templom közelében.
Természetesen a förmedvény felállítása a 2012-es melegfelvonulással esett egybe és az “installáció” később is e menetek célpontja volt. – A varsói Megváltó téren, a Megváltó temploma közelében, melyet a varsó felkelés tiszteletére emeltek… – Naná, hogy nincs az a hazafi, – de legyen az akármilyen nemzetből származó hazafi, – aki erre ne lenne kifejezetten ideges, és ne fogadná meg, – hogy megsemmisíti ezt a háborúban elesett hősöket és a keresztény vallás gyalázó provokációt.
m14936670,KLM-9109A
Nincs az a hazafi, – de legyen az akármilyen nemzetből származó hazafi, – aki erre ne lenne kifejezetten ideges…
A 26 méter széles, acél félívre felfűzött 16 ezer művirágból álló építményt, – ismeretlen tettesek 2012. folyamán kétszer is felgyújtották.
Varsó liberális vezetése pedig felújította, arra hivatkozva, hogy az alkotás nagy népszerűségnek örvend. (Mármint a buzik és liberálisok között – a szerk.) – Majd ismét felgyújtották 2013 őszén is, néhány nappal azelőtt, hogy az emberek tízezreit vonzó, november 11-i függetlenségnapi menetet tartották meg a lengyel hazafiak.
Ezt követően a baloldali és a jobboldali ellenzék egyaránt azt követelte, hogy a város vezetői előzzék meg a következő konfliktust, a művet alkalmasabb helyre helyezzék át. Több ezren azt a polgári kezdeményezést is támogatták, hogy a magyar-lengyel barátság szimbólumává alakítsák át a szivárványt, piros-fehér-zöld színeket alkalmazva a felújításkor.
Februárban Varsó vezetésének erre az volt a szintén provokációnak is beillő válasza, hogy rendőri védelem mellett, néhány száz liberális és homokos egyetértő jelenlétében, – újból felállította az immár tűzálló anyagból készült “alkotást”. – Amit mindennek ellenére 2014. augusztus 7.-én ismét felgyújtottak a lengyel hidegek.
Instalacja_Tecza_Placu_5793934
Julita Wójcik
Nos, ennek a “Szivárvány” című “műnek” az “alkotója” -Julita Wójcik, – az 1971-es születésű szobrásznak és performernek nevezett idióta, – elmondása szerint arra törekszik, hogy “a hétköznapi tevékenységeket emeljen művészi szintre.” – Ezért olyan hülyeségekre is képes, hogy egy akció keretében órákon át krumplit hámozzon egy galériában, ahogyan azt már 2011-ben is megtette.
Reméljük, hogy az egyre pofátlanabb liberalizmusnak mindinkább ellenálló lengyel nép, – komoly kritikával illeti rövidesen a kormánya oroszellenes politikáját is, – mellyel az csak kárt okoz Lengyelországnak. – Nem véletlenül került most az egész lengyel mezőgazdaság válságba, az EU szankciók és Lengyelország ukrajnai szerepe miatt bevezetett, s a lengyel árukat sújtó Oroszországba irányuló exporttilalom következtében.
Csak úgy mellékesen jegyezzük meg: A “Pussy Riot” provokatőr pop együttesnek a 2012 február 21-én, a moszkvai Megváltó Krisztus templomában történt provokációjára komoly büntetési éveket mért ki az orosz bíróság. – És Oroszországban a homoszexuálisok menete is be van tiltva, – példát vehetne erről is, -mind a lengyel liberális, – s mind a magyar konzervatív vezetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése