2014. június 15., vasárnap

Százhúsz magyar lányt adtak el szexrabszolgának Angliába

Százhúsz magyar nőt kényszerített prostitúcióra az az angliai bűnszervezet, amelynek vezetőit pénteken állították bíróság elé Nagy-Britanniában, írja a blikk.hu. Egy 33 éves férfi és a nővére irodai munkát és bébiszitter állást ígért Angliában, de a kiérkező nőket megfenyegették, elvették útleveleiket és prostitúcióra kényszerítették őket.
A prostituálttá tett nőket azzal zsarolták, hogy azok magyarországi rokonaiknak elmondják, hogy prostituáltként dolgoznak Angliában. A cikk szerint a nőknek 15-40 ezres órabér volt a tarifájuk.
„Az áldozatok súlyos traumát szenvedtek, szorongásuk még akkor sem csillapodott, mikor utólag elmesélték nekünk a történteket. Az egyik rendőrségi tolmács sírva is fakadt, miközben a lányok a velük történt borzalmakat ecsetelték” – idézi a Blikk az ügyben eljáró angliai nyomozót, aki egy helyi lapnak nyilatkozott az ügyről. A letartóztatott férfi például egyszer erőszakos szexre kényszerítette az egyik lányt – aki súlyos sérüléseket szenvedett -, azért mert pizzát mert rendelni a bordélyházba.
A fogva tartott nőknek átlagban napi húsz kuncsaftot kellett fogadniuk, így a rendőrség számításai szerint a letartóztatott testvérpár több millió font, körülbelül egymilliárd forintnyi összeget kerestek, amiből a bűnszervezet vezetői London legelegánsabb részein béreltek luxus apartmanokat.
A letartóztatott nő Magyarországról segédkezett a 18 és 45 év közötti lányok megtévesztésében, átverésében. Őt Budapesten fogták el a rendőrök, majd átadták az angol rendőrségnek. A testvérpár mellett még három embert fogtak el az ügy miatt.
(index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése