2014. január 2., csütörtök

Összhangban

A természeti környezet, a kultúra és a nemzeti örökségek hanyatlása a kapitalizmus természetes velejárója. Ez történik, ha az embereket jobban érdekli a profit, mint a világ, amelyben élnek. A nyugati világ kapitalizmusának a térnyerése viszont a keresztény egyházak elzsidósodásának a természetes következménye. Az egyház az eredeti Napközpontú-ősiség (ez ugye pogányságnak, eretnekségnek lett ledeklarálva) elűzésével spirituális űrt teremtett, és ami maradt, az csak a materializmus. A lélekzsákot kitöltötték aranynak látszó mocskos bizsu-ereklyékkel, aminek hozadéka lett a főbűnök hétköznapivá tétele, imádata és egy jellemtelen, jelentéktelen, tartalmat nélkülöző vallás mára. A tömegek számára legalábbis tagadhatatlanul azzá vált, mert ők képtelenek átlátni a zsidó mázon, pedig a mázon túl ott a krisztusi szeretet fénye. Láttál már (legalább a Skanzenben) régi parasztház belsőt? A ház tájolása, a helyiségek elhelyezkedése, tagolása, a használati (használati - ezen van a hangsúly) tárgyak mind-mind az ősiséget szolgálták, nem a modern felfogású kielégülést és kényelmet. Hozzátéve, hogy ezek az ősi jellemzők egyáltalán nem jelentenek és nem jelentettek az emberi létre kényelmetlenséget. Ezer évekig élt így ez a civilizáció a Mindennel és önmagával összhangban. Most csak száz esztendő telt el és...
Az elzsidósodott egyház gyakran megtartotta és a fokozatosság elve (ne tűnjön fel a lassú halál) szerint beépítette a vélt/valós „pogány” fesztiválokat, rituálékat és jelképeket, de ezek már nem hordoztak valódi jelentést a számukra, mivel átlényegítették. Így mindenféle kapcsolatot elveszítve a spirituális valósággal és isteni eredetünkkel, itt maradtunk a kopár fizikai világban. Már nincs más célunk az életben, mint vaktában kóborolni a Földön és anyagi javakat gyűjteni, kényelmes életet élni – és ezt sokan aligha találják kielégítőnek, leszámítva az igazán felszínes és egoista embereket. Ez a spirituális űr egyre nagyobb probléma most, hogy hat-hétmilliárd ember lakja már ezt a bolygót, és szinte mindegyikük azzal van elfoglalva, hogy megszerezzen mindent, amire csak rá tudja tenni a mocskos kezét. Függetlenül attól, hogy kell-e neki vagy csak azért, hogy legyen, és ne másé legyen! Kapzsiság-irigység szindróma, bennünk bujkáló ördögi csínyek ezek, a 7 főbűn részei! Közben a ’nyugati’ kapitalisták minden erővel igyekeznek a szegényebb országokban is elültetni a rendszerüket és befektetni a vagyonukat. Nem azért, hogy segítsenek ezeknek az országoknak, hanem hogy piacot teremtsenek a termékeiknek. Lényegében több fogyasztót akarnak (most balkáni térség, Ukrajna, Románia, afrikai országok), a hét minden napján gyakorlatilag teljesen felesleges termékeket vásárolgató kapitalista disznókat. És mi lesz akkor, ha a Föld lakossága eléri a 9 vagy a 10 milliárdot, melynek többsége kapitalista fogyasztó?
Ironikus, de az egyetlen dolog, ami megmentheti az emberiséget, az egy sorozatos járvány, természeti katasztrófa, vagy más, ember okozta katasztrófa, ami letöröl legtöbbünket a Föld színéről. Ami azt illeti, a katasztrófa elkerülhetetlen – hacsak valami pálfordulás nem lesz hamarosan! Minél előbb összeomlik ez a világrend, annál jobb. Nem is kell tennünk semmit azért, hogy ez megtörténjen. Az egyetlen, amit tehetünk, és amit meg is kell tennünk, hogy igyekszünk felkészülni és biztosítani, hogy életben maradjanak a legjobbak közülünk, akik megmentik kultúránkat. Előbb fizikailag kell „elvonulnunk” a modern világtól és annak minden morális, fizikai, érzelmi, mentális és spirituális kárhozatától. Majd a szellemünket összhangba hozni a lelkünkkel, a vérünkkel! A vérünkre kell hallgatnunk, hogy így mondjam, hogy megtaláljuk a helyes életformát. Az ősiség a vérünkben van, és ha egy értelmes és pozitív civilizációt akarunk építeni a jövőben, a mai Szodoma és Gomorra romjaira, akkor összhangban kell lennünk a vérünkkel.
...és kik a "legjobbak"? Hát akik elindultak "vissza" a Nap felé... immár nem csak szellemben, hanem a tettekben is!
Várhegyi Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése