2013. október 9., szerda

Rendkívüli tanácskozást hívott össze a hamis proféta

Ferenc pápa rendkívüli püspöki szinódust hívott össze, amelyet 2014. október 5. és 19. között tartanak meg. A jelentős egyházi döntésekre készülő tanácskozás témája a család lesz - közölte kedden a szentszéki szóvivő. A szinódus témáit mintegy megelőzte a német egyház hétfői bejelentése.  hogy szentségben részesítik az elvált, majd újraházasodott hívőket, akik eddig ebből ki voltak zárva...
A családpasztoráció kihívásai az evangelizáció összefüggésében címet kapta a szinódus III. rendkívüli közgyűlése, amelyre egy év múlva a világ egyházmegyéiből 114 püspököt várnak a Vatikánba. A püspöki tanácskozás a családdal kapcsolatos összes lelkipásztori témát érintheti, közöttük az elvált és újraházasodott hívők kérdését is.

Rendkívüli szinódust tartottak 1969-ben az egyházmegyékről, 1985-ben pedig a II. Vatikáni Zsinat huszadik évfordulóján. A rendes szinódussal szemben a rendkívülinek nevezett szinódus “gyors döntéseket” hoz - magyarázta Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

Az olasz napilapok vatikáni elemzői szerint a rendkívüli szinódus témáit mintegy megelőzte a német egyház hétfői bejelentése. Robert Zollitsch freiburgi érsek, a német katolikus püspöki konferencia elnöke bejelentette, hogy szentségben részesítik az elvált, majd újraházasodott hívőket, akik eddig ebből ki voltak zárva.

Lombardi ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a “sajátos pasztorációs megoldások egyes személyek vagy helyi intézmények részéről zavart okozhatnak”. A szóvivő hozzátette, hogy a pápa szerint az egyházi közösségnek közös úton, egységben kell haladnia.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése