2013. május 29., szerda

Muzulmánok és hinduk adakoztak a katolikus templom építésére


Egy kis bangladesi városkában hinduk és muzulmánok segítségével épül az új katolikus templom. A két vallási közösség gyűjtést rendezett, hogy segítse a katolikus közösséget.
Boniface Subrata Tolentino plébános nagyon boldog, hogy ilyen szép jelét adták az együttműködésnek. A katolikus hívek szerint Mathbari városkájában tulajdonképpen az ő érdeme, hogy a különböző vallások derűs, nyugodt légkörben élnek egymás mellett. Tiszteli más vallások híveit, meghívja őket a keresztény ünnepekre és így a plébániai hívek is gazdagodnak a többiek tapasztalataik által.

Bangladesben a népesség nagy része muzulmán, a keresztények, akik közül a legtöbben katolikusok, a népességnek csupán 0,4 százalékát teszik ki. A muzulmán fundamentalisták gyakran erőszakosak a kisebbségekkel szemben, Mathbari városa azonban kivételt képez ez alól. 3500 katolikus él itt, az 1925-ben épült régi templom túl kicsi számukra, ezért vált szükségessé egy új templom építése.

Egy hindu így nyilakozott az Asia News hírügynökségnek: „Adtam  a pénzemből, mert jó kapcsolatunk van a keresztényekkel, a szomszédaink, együtt élünk, osztozunk egymás örömében és fájdalmában.”

Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése