2013. május 21., kedd

Az Európai Unió nyíltan képviselte a degeneráltságot - figyelmeztetést kaptak

2012 novemberében új törvény lépett működésbe Oroszországban, ami külföldi ügynöknek minősít minden olyan nem-kormányzati szervet, ami külföldről anyagi támogatást kap és politikai tevékenységben is részt vesz. A nyugati országok által támogatott "civil" szervezetek és támogatóik egyaránt azzal vádaskodnak; a törvény célja kizárólag az, hogy az orosz kormány a civil szervezeteket kémkedéssel vádolja és így a nyilvánosság előtt hiteltelenítse.
A nyugatról pénzelt szervezeteket a törvény kötelezi, hogy külföldi ügynökként regisztráltassák magukat, de ha nem teszik, a bomlasztó tevékenység folytatása akkor is nehézkessé válik, mert az állam sokszor olyan pénzbüntetéssel sújtja őket, ami a külföldi támogatás jókora részét felemészti. Ez az Európai Unió jogvédő szerveiben hatalmas felháborodást váltott ki, és az uniós szervek sorozatos figyelmeztetéseket fogalmaznak meg, miszerint "továbbra is közelről figyelik az orosz nem-kormányzati szervek elnyomását és a kormány tevékenységét".
Az orosz hatóságok nemrég pénzbüntetést szabtak ki a homoszexualitást, fajtalankodást és más társadalomellenes tevékenységeket is aktívan támogató ADC Memorial-ra, ami az uniós szerveket igencsak érzékenyen érintette, tekintve, hogy az Európai Unió több országának vezető politikusai közt is vannak buzik és természetellenes fajtalankodók (pl. a saját ferde hajlamait a nyilvánosság előtt is vállaló német külügyminiszter).
Az Európai Unió emiatt a hétvégén egy újabb közleményt adott ki, miszerint komolyan aggódnak az Oroszországban zajló folyamatok miatt, de főként amiatt, hogy Moszkva az orosz elnökválasztás eredményeit érvénytelennek nyilvánító, nyugatról pénzelt civil szervezeteket is pénzbüntetésre ítélte. Az említett szervezetek ugyanis "elfelejtették" regisztráltatni magukat nyugati anyagi támogatóik miatt.
A két ország jogvédő szervei találkozójának következő állomása 2013 vége felé várható, addig is az orosz külügyminisztérium felszólította az Európai Uniót, hogy tartózkodjon az ideológiai alapú vádaskodástól és az orosz belügyekbe való beavatkozástól. Az orosz külügyminisztérium honlapján azt követően jelent meg ez a felszólítás, hogy a KM emberjogi megbízottja tárgyalásokat folytatott az Európai Unió emberjogi megbízottjával, ahol a tárgyalópartner a degeneráltság ideológiáját képviselve kritizálta az orosz hatóságok tevékenységét. Pedig az orosz gyakorlatból sokat tanulhatna az Európai Unió, ahol a buzik, pedofilok és egyéb aberráltak hivatalból való eltávolítása felérne egy rendszerváltással.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése