2013. március 27., szerda

Vassula véleménye a "Nagy Figyelmeztetés" üzenetekről

Két figyelmeztető levél az interneten terjedő 'Maria Divine Mercy' ('Isteni Irgalmasság Máriája') üzeneteivel kapcsolatban. Az első levél John Abberton atyától, a második Vassulától származik.
"Néhányan, akiket megérintettek a 'Maria Divine Mercy' nevű hamis misztikus írásai, most megkérdőjelezik az IÉI üzeneteket. Közülük egyesek azt hiszik, hogy a pápa hamis. Remélem, Vassula alábbi szavai tisztázzák a helyzetet. Tőlem nem akarták hallani – most hallhatják Vassulától. Senkit sem várunk az IÉI zarándoklatra, aki azt hiszi, hogy a pápa hamis. Ezt ugyancsak Vassula mondja.
Kérjük azokat, akik kapcsolatban állnak az imacsoportjainkkal, hogy osszák meg ezt a levelet, különösen, ha ismernek olyanokat, akik ezeket a hamis üzeneteket olvassák.
John Abberton atya"
*
"Rendben. Ezek az emberek a szenzációra éhesek, és az eljövendő eseményekre kíváncsiak, semmi többre. Ezt szenzációhajhászásnak hívják. Itt Los Angelesben van egy hölgy, aki pontosan emiatt vitatkozott Clair Mansourral. Még azt is mondta Clairnek, hogy a Szentlelket káromolja, amikor ő azt mondta neki, hogy ez az asszony egy hamis próféta, kiváltképp abban, amit üzenetében a pápáról állít. Azt mondtam Clairnek: „hagyd, majd egy nap felébred.” Két nap múlva visszahívta ez a hölgy, és azt mondta, hogy tévedett és hogy ez a pápa nagyon szentéletű.
Az IÉI tagjainak abba kellene hagyni a hamis üzenetek olvasását. Maria Divine Mercy az alábbi üzenetekből vesz részeket: Garabandal, Don Gobbi, Fausztina nővér és az IÉI, hogy ezekből megalkossa a saját „üzeneteit.” Ami a jóslatait illeti, évekkel azután adta közre, mint ahogy én már leírtam az IÉI üzenetekben. 2010-ben kezdte a működését. A meteorokkal kapcsolatos elméletét az IÉI 2006-os imájából vette, meg azokból a cikkekből, amelyeket jóval 2010 előtt írtam.
Könnyen látható a hamissága a maga választotta névből: Maria Divine Mercy (Isteni Irgalmasság Máriája). Hűha! Jézus tiszteletben tartja a keresztelési nevet, mivel a keresztség az egyház egyik Szentsége. A második: hogy ez a pápa egy antikrisztus és egy hamis pápa. Hát nem látták ez alatt a pár nap alatt, hogy milyen ember is ő? Harmadszor: én találkoztam vele még Argentínában, és egy rendkívül kedves, egyszerű, őszinte és alázatos ember. Látni fogjátok majd, milyen nagyszerű dolgok kerülnek ki a keze alól, és nem lennék meglepve, ha megvalósítaná a Húsvét dátumának egyesítését.
A legtöbb ember jeleket, eseményeket és hasonló izgalmakat keres. Ahelyett, hogy magukba tekintenének, és arra, hogy mit hordoznak. Amikor egy nap találkoznak az Úrral, mit fognak felajánlani neki? Üres kezeiket? Ha azt mondják, hogy ő imákat ajánl stb., miért is ne tenné? Különben sokkal könnyebb lenne leleplezni.
Mégis azt mondom azoknak, akik szeretik ezeket az üzeneteket, hogy nyugodtan kövessenek egy hamis prófétát. Amikor viszont majd azt látják, hogy tévedtek a pápával kapcsolatban, nem hinném, hogy vissza kellene jönniük az IÉI-hez, mert az IÉI nem formálta át őket – valószínűleg csak azért olvasták, hogy próféciákat keressenek, ahelyett hogy szívüket akarták volna megváltoztatni. Ez azt jelenti, hogy ők soha nem értékelték eléggé Jézus tanításait, és azt a bensőséges szeretetet, amit nekünk ad.
Levelem továbbítható bárkinek, akinek szeretnék.
Krisztusban,
Vassula"
A fentieket szeretnénk még kiegészíteni egy IÉI üzenettel, amely a magánkinyilatkoztatások megkülönböztetésről szól http://www.tlig.org/hu/humsg/hum291.html és Vassula alábbi rövid tanításával http://ichtys.hu/index.php/filmek/9-vassula-tanacsa
Szeretettel Krisztusban:
Magyarországi IÉI Evangelizáció

A különböző látnokok egymáshoz való viszonyulása és hozzáállása sosem volt zökkenőmentes.
Talán elég csak épp a Vassula és Stefano Gobbi atya közötti hosszas ,,mosolyszünet" esetére gondolni, ami végül is a két látnok személyes találkozása után megnyugtatóan rendeződött.
http://www.tlig.org/hu/gobbi.html

A jelen helyzet megoldása nyilván a jövőben fog eldőlni, de véleményem szerint a mostani IÉI versus(?) NF szituáció nagyban hasonlít a fenti esethez.
Szűcs Péter


Ez a cikk, amely Vassula kissé szokatlan kirohanását közli, hirtelenjében az alábbi gondolatokat hozta elő belőlem.
Mire alapozva nevezi Abberton atya hamis misztikusnak az ír látnoknőt? Mert akkor erre alapozva sok más mai látnokot is hamisnak kell bélyegezni, akik ugyanezt állítják a mostani pápáról. Lehet, hogy az egész világon csak Vassula az egy igaz látnok?
Ő ezt vajon saját magától állítja (mármint, hogy a pápa "nem hamis"), vagy Jézus mondja neki? Én még azt sem tartom kizártnak, hogy nem is Vassulától származik ez a vélemény.
„Ezek az emberek a szenzációra éhesek, … semmi többre” – írja Vassula. Ez tévedés, vannak köztük másmilyenek is. És magamat is utóbbiak közé sorolom.
„…ez a pápa nagyon szentéletű” – mondja Vassula. Igaz, elég puritán jellemmel bír, és a szegényekhez is jóságos látszatra. De szentnek mégsem neveznék egy tiszteletbeli szabadkőművest, aki még egy rendes pápai áldást sem tud adni a kereszt jelével.
V. szerint más üzenetekből vesznek részleteket az ír látnoknő üzenetei. Pedig lehet, hogy nem is erről van szó, csak arról, hogy mindezek az üzenetek egybecsengenek az övéivel?
A meteorokról nem tudok semmit, de inkább örülnie kellene, hogy ő is ugyanazt jövendöli, amit a másik. Ez neki is megerősítés lehetne.
A névválasztásból nem következik hamisság, ez így egy kicsit erőltetett. Inkább nagyon is kézenfekvő a válasz: gondolni kellett az inkognitóra, ezért még csak a keresztnevét sem használhatta.
„A második: hogy ez a pápa egy antikrisztus és egy hamis pápa.”
Nem antikrisztus, csak hamis próféta. E kettőt az ír látnok igenis világosan megkülönbözteti az üzeneteiben, és részletesen ír is róluk. (Ez a pontatlanság valahogy mindig visszaköszön az ellenzők szövegeiben, sajnos.)
„Hát nem látták ez alatt a pár nap alatt, hogy milyen ember is ő? Harmadszor: én találkoztam vele még Argentínában, és egy rendkívül kedves, egyszerű, őszinte és alázatos ember.”
Az Antikrisztus is nagyon kedves lesz, azért tud megtéveszteni sokakat. Egyelőre még nem bizonyított semmit, lehet ez is része egy nagy megtévesztésnek.
„Ha azt mondják, hogy ő imákat ajánl stb., miért is ne tenné? Különben sokkal könnyebb lenne leleplezni”- írja V.
Ha az általa ajánlott imádságokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor sincs benne semmi egyházellenes, erkölcsellenes, bibliaellenes üzenet. (Az imák kérdéséhez pedig csak az eddig ismételt okokat fűzhetjük hozzá: mert gyümölcseiről ismerszik meg a fa, mert a sátán nem aknázhatja alá saját országát… stb.)
„Amikor viszont majd azt látják, hogy tévedtek a pápával kapcsolatban, nem hinném, hogy vissza kellene jönniük az IÉI-hez, …ők soha nem értékelték eléggé Jézus tanításait, és azt a bensőséges szeretetet, amit nekünk ad” – áll a Vassula-levélben.
Miért is kellene őket kizárni az IÉI-ből? Talán nem értékelhette valaki Jézus bensőséges szeretetét (amely valóban árad a Vassula-üzenetekből) azzal együtt, hogy elhiszi, ez a pápa a hamis próféta?
"Az olyan kinyilatkoztatás, amely rítusnak tekinti és megtagadja az Oltáriszentséget vagy Szent Édesanyátok Szeplőtelen Szívét tagadja, nem tőlem származik." Ez áll az ajánlott link szövegében, Vassula egyik üzenetében. Akkor pedig nincs semmi baj. Az Isteni Irgalmasság Máriájának üzenetei ugyanis ezzel teljes összhangban vannak.
Igen, érdekes ez a látnokok egymáshoz való viszonyulása. Erről, amit az előttem hozzászóló írt, nem tudtam, de az már szöget ütött a fejemben, hogy a nagyfalui üzenet is egy alkalommal negatív jelzővel illette az ír látnoknőt. Ugyanakkor az üzenetek tulajdonképpen ugyanarról beszélnek. Kár, hogy ezek a kiválasztott lelkek megengedik maguknak a "mosolyszünetet" - úgy látszik, a Gonosz már csak így tudja a dolgát végezni esetükben. Nem is ítélem el őket, hiszen a különleges kiválasztottsághoz különleges kísértések járnak. Imádkozzunk valamennyiükért - ahogy az ír látnoknő üzeneteiben is szerepel.
molitva
(11) – A látnokok iránti gyűlölet megállítása

“Ó, Jézus Szentséges Szíve, kérlek állítsd le az igaz látnokok iránti gyűlöletet és a féltékenységet követőid között. Imádkozom, hallgasd meg kérlek imámat, adj erőt látnokaidnak, amelyre szükségük van, hogy Legszentebb Szavadat hirdetni tudják egy hitetlen világnak. Ámen”





(25) – Ima a látnokok védelméért

„Ó, Legmagasságosabb Isten.
Hozzád könyörgök, hogy valamennyi szent hírnököd számára védelmet nyújts, a világban.
Imádkozom, hogy védelmet találjanak mások gyűlöletével szemben.
Kérlek, hogy Legszentebb Szavad a világon mindenhol gyorsan elterjedjen.
Védd meg hírnökeidet a rágalmazástól, a gyalázástól, a hazugságoktól és mindenféle veszélytől.
Védd meg családjaikat, és mindenkor borítsd be őket Szent Lelkeddel, hogy azokat az üzeneteket, melyeket ők a világnak adnak, töredelmes és alázatos szívvel fogadják. Ámen.”

4 megjegyzés:

  1. Én csak annyit szeretnék írni,hogy az elejétől követem az Ír látnoknőt. Én még nem találtam az üzenetei között olyant, ami ellentétes lenne a bibliai tanításokkal, oldalakkal. Az imákkal kapcsolatban: Hiszem és vallom, hogy nincs olyan Sátán, aki ilyen mély, Mennyei Atya, Jézus, Mária,tiszteletről tudna írni. Én hiszem, hogy ugyanúgy, mint eddig, minden az Ő írásai szerint fog bekövetkezni.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dezsőné,jó olvasni a soraidat ami a tisztánlátásodról,szeretetedről, tanúskodik.Mivel a másodikeljovetel oldal,az Igazság Könyve a valóság,és minden egyes szava igaz ahogyan te is írod,így minden eszközzel próbálják tőle eltéríteni azokat akik ezt meglátják,megérzik,felfogják.Mivel Vassulát is hitelesnek vélem,úgy gondolom-bár a végidők legfőbb prófétája az ír látnoknő-egyáltalán nem elképzelhetetlen,hogy őt felhasználva (Vassulát),és szembeállítva az üzenetekkel(Ír látnoknő),próbálja meg valaki az Igazság Könyvétől elfordítani a hívőket.Véleményem szerint, Andre a fentiekben nagyon szépen,érthetően levezeti miért is nem állja meg a helyét ez az írás,és szerintem az is érezhető,és egyértelmű,hogy nem Vassula tollából,hanem a zűrzavar keltő "tollából" származnak a Vassulától "eladott" szavak,aminek lehetőségét Andre sem zárja ki,nagyon helyesen.Nem hallottam még Vassulától olyan szavakat amik az egóról vagy az erőszakosságról tanúskodnának,-és amik nem Istentől jönnek-a fenti sorokban pedig bizony fellelhető.Kívánom mindenkinek,hogy legyen nagyon erős hite,és úgy mint ahogy Téged sem lehetett eltéríteni,maradjon mindenki meg az Igaz hitben,-akiknek pedig nincs gyorsan forduljanak az igaz hit felé a szerint élve-várva az Úr Jézus Dicsőséges Második Eljövetelét.Én már kimondhatatlanul várom a Boldog Békés Új Világot,ahol mindenki Szeretetben fog egymás mellett élni,az Úr Jézus 1000 éves Uralkodása alatt.
    Szeretettel:Edina

    VálaszTörlés
  3. én is nagyon várom Jézus Krisztus második eljöveterlét. Lászlo.

    VálaszTörlés