2011. október 19., szerda

"Mert ez a kijelentés… biztosan bekövetkezik”
(Habakuk 2:3)
Az akadályok nem rombolhatják le a jövőképedet, de a hozzáállásod igen.

Tizenhat hónapi hajmeresztő odisszea után Pál apostol így ír a  római börtöncellából: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!(Filippi 4:4).
Pál tudott két dolgot, amit neked is tudnod kell:
1) Nincs vége, amíg Isten azt nem mondja, hogy vége.
Nem a körülmények vagy az emberek mondják ki az utolsó szót, hanem Isten! Ő „… hitünk szerzője        és       beteljesítője…” (ld. Zsidók 12:2). Istennel a feladás nem alternatíva. Ha feladod az ő engedélye nélkül, az olyan, mint a katonaságnál az engedély nélküli távolmaradás. Továbbá, ha feladod a küldetésed, akkor elveszted Isten védelmét és gondoskodását.
2) Semmi sem győzhet le a beleegyezésed nélkül.
Nem irányíthatod, hogy mi történik veled, de hogy mit mondasz, és mit teszel, az rajtad múlik. Neked csupán ennyivel kell törődnöd, a többire Isten ügyel.
·         Nem tudod befolyásod alatt tartani az utadat meghatározó akadályokat, nehézségeket és zaklatásokat, de azt te döntöd el, hogy frusztrációval, kétségbeeséssel és elutasítással válaszolsz-e, vagy nem (ld. 2Korinthus 4:8-9).
·         Nem mindig kerülheted el, hogy az élet kiüssön, de azt te döntöd el, hogy a földön maradsz-e vagy sem. Ha nem vagy hajlandó a földön maradni, azzal elveszed a lehetőséget az ellenségedtől, hogy szabotálja a sorsodat.
Van Istentől kapott álmod? Ne add fel, és „biztosan bekövetkezik”.
Nincs semmilyen álmod? Kérj Istentől!
Már beteljesült az álmod? Kérj Istentől újat, mielőtt elveszted az életörömöd, és nem marad semmilyen életcélod.
Olyan kis dolgokról álmodsz, melyek nem kerülnek erőfeszítésbe?  Kérj Istentől nagyobb álmokat, és figyeld, hogyan fog növekedni a hited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése