2023. augusztus 22., kedd

Isten szemével

 

2023.08.07.

1.

A térdepelésről és az áldozatról volt szó.

Jézus: Csodálatos az Oltáriszentség előtt a leborulva térdeplés. Ugyanis Előttem, a Legfölségesebb előtt nemcsak szavakban kell tiszteletet tanúsítani, hanem áldozatot is kell hozni.

2.

Lelkigyakorlaton arról beszéltek, hogy Keresztes Szent János a lélek fejlődését három szakaszra osztotta:

-        amikor az ember megszabadul az érzékszervek függőségétől

-        se nem a földön, se nem az Égben van az illető, hanem szinte „keresztre feszítve” lebeg a kettő között

-        amikor a lélek Istennel egyesülve van.

Hang: Fokozott… fokozatosan ez benned.

Jézus: Az életszentséghez vezető út hosszú és tövises. Először, hogy jobban elszakadjon a földi javaktól, saját testének a szeretetétől, ahhoz először fokozatosan el kell hagyni a halálos bűnöket, és lassan-lassan a bocsánatos bűnöket. Egyszerre te sem tudsz mindenféle földi függéstől elszakadni. Pedig te nagyon törekszel rá, kislányom. Ez egy nagyon nagy erőpróba. Ez a kiüresítés útja. Minden kacatot, ami nem odavaló, ki kell dobni az embernek a lelkéből, hogy helye legyen a Szentlélektől kapott csodálatos erényeknek. Mik azok a kacatok? Jó, szórakoztató filmek, édeskés sorozatok, kedvenc ételek-italok, feketekávé, szépségápoló szerek, a divatos öltözék, a szex házasságon kívül, és még rengeteg dolgot sorolhatnék. Az emberiség tele van ezekkel a függőségekkel. A kábítószerekről nem is beszélve. Nagyokat lép előre a szentség útján, aki ezektől fokozatosan, de minél hamarabb le tud mondani. Sokkal magasabb szakaszba lép az ember lelke, amikor már majdnem egészen lemondott mindenről, ami kedves neki és vonzó. De ezzel még nem teljesedett ki a lelke, mert gyarló, és néha visszaesik valami függőségbe. Például: megiszik egy feketekávét, vagy megnéz egy filmet, stb. Van egy harmadik szakasz, ahol már elmondhatom, hogy nagyon közel van az üdvösséghez. De amíg a földön él a testben, még vannak gátak, amelyek néha-néha távol tartják a szent dolgoktól. A lelki szárazság, a lelki sötétség, amelyek majdnem, hogy a depresszióig kergetik. Már egészen előre haladt az úton, mégis hiányérzete van, és nem érzi magát szentnek. Pedig már gyakran egyesül Istennel.

3.

Amikor szentségimádáson zárt ajtók mögött találom az Oltáriszentséget:

Érzés: Ez olyan, mint amikor a Napot a felhők eltakarják. Világos van, de nincs meleg, és a nap sugarát sem lehet érzékelni.

Jézus: Minél közelebb van valakinek a lelke Istenhez, annál inkább igénye, hogy a szemei is lássák az Eucharisztiát.

4.

Jézust néztem a feszületen és az oldalsebét.

Hang: Jobb oldalt. A jobb oldalamat szúrták át teljesen.

Gondolat: A tüdőt is át kellett szúrni ahhoz, hogy a Szívbe fúródjon a lándzsa.

Kép: Jézus arca és alakja, áttetsző képen mutatják, hogy lett átszúrva Jézus teste, és hogy a lándzsa hegye a szíven keresztül ért a bőr felszínére.

Kép: Jézus szelíd arca.

Jézus: Egyes hívők tévedésben vannak, sőt egyes szobrászművészek is, mert arra gondolnak, hogy ott csak egy oldalseb van. De a lándzsa útját mutatja a látomás, amit most kaptál. Jobb oldalon hatolt be a lándzsa, és átfutott a bordák között a tüdőn, átszúrta a Szív alsó részét, és még áttört hátul a bordákon egész végig a bőrön kívülre. Ez volt a lándzsa útja. Tehát jobbról bal felé hatolt.

5.

Arra gondoltam, egy szent éneket énekelek az Úrnak.

Kép: Jézus a Szívét nyitja ki felém, folyik belőle az Élő Víz. Jézus balra volt fordulva.

Jézus: Kislányom, igazán nem bánnám, ha gyakrabban énekelnél Nekem. A hangodat is Tőlem kaptad. A Szívem az Élő Víz Forrás, és a látomásban ezzel a vízforrással itatlak.

 

 

2023.08.14.

1.

Olvastam: Egy külföldi üzenetben: új járvány fog jönni. Védekezésképpen vegyünk egy ananászt, a gyümölcs levelét főzzük meg.

Végül kiderült, hogy az ananász levele mérgező.

Jézus: Drága kislányom, ne foglalkozzatok ezekkel a külföldi üzenetekkel, mert több hamis van bennük.

2.

Hang: Itt a kihelyezett.

Érzés: Az Oltáriszentségről volt szó.

A lisszaboni ifjúsági találkozón szürke ételhordó dobozba helyezték az Oltáriszentséget. Egyesek ilyen körülmények között imádták Őt. Olyan buzdításokat is adtak a Római Katolikus ifjúságnak, hogy látogassák a zsinagógákat is és a mecseteket is. 

Jézus: Drága gyermekem, már kezdek hozzászokni a sok tiszteletlenséghez, ami körbevesz Engem az Oltáriszentségben. A kézben és állva áldozás, és most ezen a találkozón a kis Oltáriszentségek tiszteletlen tárolása. De ha hozzá is szoktam, fájnak Nekem ezek a tiszteletlenségek. El kall fogadnotok, mert az a fontos, hogy még köztetek maradhatok. Régebben egy 50-100 évvel ezelőtt még bűnnek számított, ha bementetek egy nem katolikus templomba. Nagy újítás és reformálás van ezen a téren is. Buzdítanak benneteket, katolikus gyermekeim, hogy csak látogassátok a más vallások templomait, imaházait. Egyházamba beáramlott a gonosz füstje.

3.

Hang: Nagyon kiüresedett ez a világ.

Jézus: Teremtményeim most a végső időkben alig kapnak szellemi táplálékot. Ezért a lelkük kiüresedett.

4.

Érzés: Amikor sikerül nekünk valami, mindig arra kell gondolni, hogy valaki már előre kifizette annak az árát szenvedésével.

Hang: Jutalmul ez.

Jézus: Ha látom, hogy valaki türelmesen elfogadja a szenvedést, amit megengedek neki, akkor sok mindenben segítek neki. Így jutalmazom.

5.

Hang: Engedd meg…

Hang: Nem volt vértanúcska…

Jézus: Nem könnyű találnom olyat közületek, aki felajánlja a szenvedését az Én terveimhez. Ilyenkor téged kérlek, hogy segíts.

6.

Hang: Tartsd magad távol a rossztól.

Hang: Ha betartottuk volna, hogy „tartsd magad távol a rossztól”, már régen nem lenne semmi problémánk.

Jézus: Ezt úgy lehet megoldani, hogy minden bűnre vezető alkalmat kerültök. Mert az alkalom közel hozza a kísértést hozzátok.

7.

Egy lelkigyakorlaton az engedelmességet szemléltem.

Gondolat: Az Úr szüntelenül figyel minket. Hogyan adjon nekünk nagyobb feladatokat, ha kicsiben nem vagyunk engedelmesek?

Hang: A próbatételed ez.

Kép: Jézus lefelé néz.

Jézus: Az engedetlenségen bukott el az első emberpár. Az engedelmesség az egyik legfontosabb erény. Én, Jézus most is köztetek járok, és látom, hogy még a legkisebb dolgokban sem szoktak engedelmeskedni az elöljáróknak teremtményeim. A családokban is az a baj, hogy a gyermekek nem engedelmeskednek a szülőknek. Az iskolákban is látom, hogy mostanában egyre kisebb a tekintélye a pedagógusoknak. Az emberek általában az engedelmességet gyengeségnek tartják, meghunyászkodásnak. Pedig ez az alapja a békés egymás mellett élésnek. A lelkigyakorlatokon csupa, vallását gyakorló, napi áldozó vesz részt. Még ők sem tudnak engedelmeskedni az elöljáróknak. Az engedetlenség mindenütt káoszt okoz és veszekedést.

8.

Egy lelkigyakorlaton voltam:

Érzés: Sokszor elmondunk egy imát, hogy el legyen mondva, de mégsem azok a szavak szerint élünk, így, mintha csak üres szavak lennének csupán. Előfordul, hogy egy adott szituációban pont ellentétesen viselkedünk, mint ahogy imádkozunk.

Kép: Jézus jobbra megy kissé kitárt karokkal.

Jézus: Az engesztelők lelke különböző fokon áll. Van, aki nemcsak szépen imádkozik, hanem szeretetteljes és kedves másokhoz. Van, aki nyersen megmondja véleményét, és ezzel megbánt valakit. Az ilyen viselkedés romboló hatású az egész közösségre. Vigyázzatok arra, hogy az ilyen szent alkalmakkor, mint egy lelkigyakorlat, a legnagyobb szeretettel és türelemmel legyetek egymás iránt. Mert mit is ér a szép, hangzatos imádkozás, ha utána vétetek a Tízparancsolat ellen.

9.

Kép: Egy hosszú fehér gyertyát egy csipkés fehér kendő takar. A kendő szélei, mint a szárnyak felemelkedtek. Majd a kendő helyett egy ragyogó fehér galamb van felemelt szárnyakkal.

Jézus: A hosszú fehér gyertya a te lelkedet jelenti. A csipkés kendő a Szentlélek oltalmát, és ajándékait, gyümölcseit jelenti. Majd a hófehér galamb a kiterjesztett szárnyakkal maga a Szentlélek, Aki nem hagy el téged egy percre sem, hanem veled van.

10.

Felajánlottam az Úrnak a pénzügyeinket, az igazságtalan veszteségeinket.

Hang: Ne aggódjál már.

Kép: Jézus szelíd arca.

Jézus: Megértem, hogy bánt téged az igazságtalanság, a visszaélés a jóindulatoddal, de hidd el, nem érdemes aggodalmaskodni, mert a veszteségek miatt busásan megajándékozlak téged a Mennyben.

 

2023.08.21.

1.

Olvastam: Jézus üzenete Catalina Rivasnak: „Azok, akik nyelvre fogadják az Oltáriszentséget, sokkal nagyobb kegyelmeket kapnak, mint azok, akik kézben áldoznak.”

Érzés: Azok is nagyobb kegyelmet kapnak, akik leborulnak az Úr előtt.

Jézus: Igen, úgy van gyermekem, ahogy Catalina választottam mondta, mert a tiszteletet nagyra értékelem. Amikor pedig imádkoztok, a legnagyobb tiszteletet tanúsítjátok Előttem, ha leborultok.

2.

Olvastam: Grúziai Szent Gabriel Urgebadze atyáról (1929-1995): Egy hinduizmust követő grúziainak megáldotta a kenyeret, keresztet vetett rá, és a kenyér csodálatos módon lángra lobbant, és tisztán látható volt a tűzben a víz és a búza. Amikor újra keresztet vetett rá, visszaalakult kenyérré.

Érzés: Minden megáldott tárgyban és lényben Isten tüze ég, amit szabad szemmel nem láthatunk, de a gonosz ordít ennek hatására.

Hang: Mert el van rejtve bennetek ez… hogy higgyetek.

Jézus: Gabriel atya csodája bizonyítja a benned feltámadt gondolatot, hogy ami Istentől meg van áldva, az szent lesz.

3.

Kértem az Urat és Szűzanyát, lobbantsák lángra a magyar papok szívét, hogy inkább a vértanúságot válasszák, mint hogy megtagadják Jézust.

Hang: Nagyon sok vértanú lesz közülük… Szívem örömére.

Jézus: Ti nem is gondoljátok, hogy a ti magyar papjaitok között milyen sok áldozatos lelkű vértanú lesz. Ez akkor mutatkozik majd meg, mikor az antikrisztus uralma alatt nem állnak mellé, hanem Engem választanak.

4.

Olvastam: 1 Jn 4,16: „Az Isten a szeretet, és aki kitart a szeretetben, az Istenben marad, és Isten is őbenne.”

Kép: Jézus képe a Szent Szívvel.

Hang: A gyűlölet nem az Istené.

Kép: Jézus arca a torinoi lepelről.

Hang: Gyűlöletben égek én.

Kép: Egy gonosz arca.

Hang: A gyűlöletet szítom én. Égek ebben szüntelen.

Hang: Hogy legyőzzük mi ketten ezt a nagy bajt.

Kép: Jézus képe a Szent Szívvel.

Hang: Rátaposunk a kígyó fejére mi ketten a Szűzanyával együtt.

Jézus: Két ellenpont van, az egyik a szeretet, a másik a gyűlölet. A gyűlölet jelentése nélkül a szeretet nagysága nem tudna megmutatkozni. Ti gyermekeim csak maradjatok Velem, Bennem, az Én végtelen szeretetemben. A gonosz a gyűlöletet képviseli ellenem és teremtményeim ellen. Szinte lánggal ég ebben a gyűlöletben. De ti kicsinyeim ne féljetek, mert Édesanyámmal legyőzzük a gyűlöletet szító kígyót.

5.

Olvastam Vianney Szent Jánosról.

Hang: Nem kell, hogy nagy valaki legyél, hogy nagy szent legyen belőled.

Jézus: Nem is gondoljátok, hogy körülöttetek, a sok egyszerű felebarát között szent lelkek nyiladoznak. Pedig észre sem veszi őket senki. Egyenesen a Menny felé haladnak.

6.

Egy ismerős sokszor a percepcióra utal, azaz, hogy ugyanazt a dolgot másképp érzékeljük.

Kép + Érzés: Minden léleknek más az érzékenysége vagy lelke keménysége, valakiről a dolgok lehullanak, másokról nem.

Hang: Mindenkinek az érzékenységének vagy érzéketlenségének keresztjével kell megküzdenie.

Érzés + Kép: Ezért, ha meg akarunk valakit vigasztalni, a felhőket el kell hessegetni a lelkéből.

Kép: Arany fény. 

Jézus: Az érzékenység területén minden lélek más. Vannak végletek, mikor valaki túlérzékeny, sértődékeny, és nem tud szabadulni a sértésektől. A másik véglet könnyebb az ember lelkének, amikor pillanatok alatt megemészti a rázúduló megjegyzéseket. E területen is legjobb az arany középút. Ha megbántanak, el kell gondolkodni róla, de Hozzám kell fordulni, hogy megvigasztaljalak.

7.

Egy ismerősöm olyan sapkát tett a fejére, melyen egy halálfej volt, annak oldalán jobbról és balról egy-egy szárny.

Gondolat: Ha sokat fizetnének is azért, hogy ilyesmit a fejemre tegyek, nem tenném.

Jézus: A szimbólumok veszélyesek, meg kell válogatni őket. Az ismerősöd nem is gondolja, hogy a sátánt dédelgeti a feje tetején.

8.

Egy alkalommal egy kérést teljesítettem, amire semmi kedvem nem volt az adott körülmények között. Próbáltam nem zúgolódni.

Érzés: Ez is egy próbatétel, egy gyakorlat a lustaság leküzdésére.

Jézus: Szentlelkem egy erényt ültetett a lelkedbe, az áldozatkészséget. Láttam, milyen fáradt vagy, és semmi kedved nem volt egy kérést teljesíteni, mégis megtetted. Nem az a szeretet, amikor mondogatod, hogy szeretlek, hanem az ilyesmi, amit most tettél. A szeretetcselekedet az, amire tőletek gyermekeimtől szomjazik az Én lelkem.

9.

A testvéremnek a fülorvoshoz kellett mennie, kértem az Urat, hogy ne fájjon neki, ha valamilyen beavatkozásra kerül sor.

Érzés: Az Úr valami nehézséget ad ennek cserébe.

Végül kiderült, a testvéremnek nem kellett semmiféle beavatkozás, de az engem elért nehézség sem váratott magára.

Jézus: Szép az a vonás, hogy mikor testvéredért könyörögsz, hogy ne fájjon neki a beavatkozás, inkább te szenvedjél helyette. Látod kicsim, minden szavadra figyelek, és meghallgattalak.

10.

A Szentlélek kiáradásáról volt szó.

Hang: Újjáteremtem benned ezt.

Hang: Megújítjuk szívedet ezért. Kép: Az őrangyalom feje mellettem jobb oldalt.

Hang: Hirdetni benned ezt.

Jézus: A Szentlélek kiáradásakor, a Nagyfigyelmeztetéskor újjáteremtelek. Bátor leszel, és ujjongó szívvel hirdeted az Evangéliumot. Az őrangyalod mindig segíteni fog.

11.

Hang: … és akkor nekem jönnek ezek a gondolataim.

Érzés: Ezek a szavak visszhangként zengtek a lelkemben.

Jézus: Amikor valami nehéznek és lehetetlennek tűnik az életedben, akkor a Szentlélek Isten csodálatos gondolatokat ad.

12.

Hang: Vészesen fogy az időtök.

Jézus: Nem is gondoljátok, milyen hamar rátok fog törni a megpróbáltatás súlya.

13.

Hang: Átelmélkedem benned ezt.

Jézus: Ha kapsz valami feladatot, segítek neked átgondolni.

14.

Hang: Dallamossá teszem szívedben ezt.

Jézus: Igyekszem veled kedvesen, örömteli módon közölni a mondandómat.

15.

Hang: Elfogadod Bennem ezt.

Hang: Föl kell áldozni benned ezt.

Jézus: Nem mindig kérek olyat, ami könnyű, mégis el kell fogadnod. Az ilyen kérés áldozatot kíván tőled.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése