Szánalmas bűnbánati műsor keretében 120 francia érsek, püspök és vezető katolikus laikus november 6-án letérdelt egy síró gyermek szobra előtt a lourdes-i kegyhelyen.

Néhány püspök laikus ruhába öltözött, mert az "áldozatok" arra kérték őket, hogy ne viseljenek vallási ruhát a bemutatóra (miért?).

Mint tudhatták, fellépésük nem elégítette ki az állítólagos áldozatok szervezeteit/ügyvédjeit, mert végül is minden a pénzről szól.

Ezért november 8-án a püspökök beleegyeztek, hogy az egyház ingatlanvagyonának egy részével (ami nem az övék) visszaélnek az "áldozatok" kártalanítására. "Egy hatalmas programról" beszéltek.

A francia bántalmazási csalás mértéke világossá válik abból, hogy a püspökök szerint tízszer több "bántalmazási eset" van, mint "bántalmazási áldozatok száma", és tízszer több bántalmazás történt Franciaországban, mint bármely más országban, noha a francia bíróságokon a klerikusok elleni bántalmazási ügyek rendkívül ritkák.

A valóság az, hogy 2010-ben a 20.000 papból és szerzetesből mintegy harminc töltötte büntetését francia börtönökben, nem kizárólag szexuális bűncselekmények miatt. Ez az összes felszentelt férfi 0,2%-a.

https://gloria.tv/post/XTRV99ctvn4849sUW67t87AFj