Prófécia Szent Assisi Ferenc: egy nem kanonikusan megválasztott személyt a pápa méltóságára emelnek.
Assisi Ferenc nem sokkal azelőtt, hogy meghalt volna 1226-ban, felhívta testvéreit, és figyelmeztette őket arra a nagy nyomorúságra, amelynek az egyház a jövőben lesz alávetve.
A próféciában Ferenc valakiről beszélt, aki nem "igazi pásztor, hanem romboló lenne", aki "megpróbál ravaszul tévedésbe és halálba vezetni".
Amint a jóslat tartalma világosan mutatja, leírja az Úr Krisztus második eljövetele előtti idők egyházának helyzetét.
Sokan szembeszállhatnak az ilyen típusú találmányokkal, ha meg akarják határozni, a találmányokkal - a tény azonban továbbra is fennáll, mivel Szent Bonaventure, az - "a próféciák szelleme [a St. Franciszka] akkora volt, hogy előre látta a jövőt, felfedezte a szív titkait, olyan rejtett dolgokat tudott, mintha nyitottak lennének ”.
Az itt bemutatott jóslatot évszázados források tanúsítják, amelyeket komoly szerzők publikáltak.
Szent Ferenc azt mondta testvéreinek:
- Bátran cselekedjetek, testvérek; légy bátor és bízz az Úrban. A nagy megpróbáltatások és nagy megpróbáltatások ideje gyorsan közeledik; sok lesz a zűrzavar és a viták, mind szellemi, mind időbeli; sokak szeretete kihűl, és a gonoszok gonoszsága növekszik.
A démonok figyelemre méltó hatalommal bírnak, törvényünk és egyéb [rendjeink] érintetlen tisztasága annyira eltorzul, hogy csak nagyon kevés keresztény lesz őszinte szívvel és tökéletes szeretettel, és engedelmeskedik a pápai tekintéllyel rendelkező valódi személynek és a római egyháznak.
E megpróbáltatás során egy bizonyos, nem kanonikusan megválasztott ember a pápa méltóságára emelkedik.
Ravaszul megpróbál sokakat tévedéshez és halálhoz vezetni.
Ezután a botrányok megsokszorozódnak, megrendelésünk fel lesz osztva, és sok más megrendelés teljesen tönkremegy, mert a hibát elfogadják ahelyett, hogy elleneznék.
Olyan sokféle vélemény és sok megoszlás lesz az emberek között, vallási és papság között, hogy ha ezek a napok nem rövidülnének meg, az Evangélium szerint még a választottakat is megtévesztenék, ha nem vezetnék őket különösebben ilyenek közepette. nagy zűrzavar, köszönhetően Isten mérhetetlen irgalmának.
A szabályunkat és az életmódunkat egyesek erőszakosan szembeszállják, és szörnyű kísértések támadnak ránk. - A hűségesek pedig megkapják az élet koronáját.
De jaj azoknak, akik csak a törvényükben bízva langyosságba esnek, mert nem lesznek képesek elviselni azokat a kísértéseket, amelyeket megengedtek a választottak tárgyalásának.
Azok, akik kitartanak hevességükben, és igaz szeretettel és az igazság iránti buzgalommal ragaszkodnak az erényhez, lázadóként és szakadárként szenvednek igazságtalanságot és üldöztetést - mert üldözőik gonosz szellemek vezetésével azt állítják, hogy nagy becsületet adnak Istennek azáltal, hogy megszüntetik azt amolyan rothadt emberek a föld színéről.
De az Úr menedékhelye lesz az elnyomottaknak, és megment mindazokat, akik bíznak benne.
És annak érdekében, hogy hasonlítsanak a fejükhöz [Jézus Krisztushoz], ők, a kiválasztottak, bizalommal cselekednek, és halálukkal örök életet nyernek maguknak;
- ha úgy dönt, hogy engedelmeskedik Istennek, nem pedig az embereknek, semmitől sem félnek, és nagyobb valószínűséggel fognak [fizikailag] meghalni, mint elfogadni a hazugságokat és a perverziókat.
Egyes prédikátorok hallgatnak, anélkül, hogy kimondanák az igazságot, mások pedig a lábuk alá tapossák és tagadják.
Az élet szentségét még azok is kigúnyolják, akik nyíltan vallják - ezért ezekben a napokban az Úr Jézus Krisztus nem igazi pásztort, hanem pusztítót küld nekik ”.
————————————————
(forrás: "Assisi Szent Ferenc szeráfi atya művei" / "Assisi Szent Ferenc szeráfi atya művei", angol kiadás /, London: R. Washbourne, 1882, 248–250. oldal)



A szöveg a ′′ Szerelem hívása ′′ könyvből származik, az Olaszország elől elrejtett lélek epifániája. https://www.facebook.com/jerzy.majewski.963
A templomban voltam, és épp befejeztem a gyónást; a tabernákulum előtt visszatértem, és elmondtam a második dicséretes titkot, amikor az egész eltűnt, és láttam egy nagy fa gyónást, az ősiektől, ami még mindig megtalálható a nagy bazilikában. Nagy csend borult, és tisztán láttam Jézust, ahogy gyóntatószékben, fehér tunikában és ezüst és lila asztalban ülve, lehajtotta fejét és imádkozott. Nem sokkal ezután megláttam a jobb oldalamon, Jézusra nézve, egy karaktert; rögtön felismertem a pápát, Ferenc pápát, félig térdelve, fehérbe öltözve, nagyon zárt, szigorú arccal. Hosszú csend borult, Jézus nem szólt semmit, nem kérdezett tőle semmit, és a pápa sem szólt egy szót sem... Jézus egy idő után ezt mondta: ′′ Az én juhaim szétszóródtak, láttam őket pásztor nélkül kóborolni... Hozzátok őket vissza a pásztoromhoz!", Mire a pápa: ′′ Nem tehetem ". És még egyszer Jézus: ′′ Hozd vissza őket!" És a pápát: ′′ Nem tudom ". Jézus harmadjára egy sóhaj után Azt mondta: ′′ Hozd vissza őket!", és a pápa felállt, fáradtnak látszott, és azt mondta: ′′ Nem tudom ′′...
Jézus jobban felemelte arcát, ragyogva, de szomorúsággal és pillanatnyi csend után így szólt: ′′ Ma a kezeid közül veszem el királyságom kulcsait, kezeid közül azt veszem el, amid volt. Ezentúl nem lesz többé neked, méltó pásztornak adatik, szívem szerint, Édesanyám vezesse. Alázatos és szegény lesz, de nagy a hitben, szeretet jogarral összetöri a birkáimat... De nem most van zsoldos ideje, a farkas, és hagyom, hogy házam mocskolódjon, mert építették az övét mocskos vagyon rajta, ártatlan vérrel foltos keze van, és ugyanúgy meg is hal, hagyom, hogy kiszívja a prostituált a mellkasából, de akkor letépem a hitvány Babilóniát, aki szennyezte a házamat, és átépítem hitről és békéről, igazságról és szegénységről, és a kijelölt időig fény lesz. ′′
Jézus felállt, kijött a gyóntatóból, és közelebb jött hozzám, és láttuk, ahogy a Pápa lassan elsétál az oszlop alatt. Megkérdeztem Jézustól, hogy mi lesz vele, és Jézus azt mondta: ′′ Úgy bánnak vele, mint a Saullal és hozzátettem, mi lesz XVI. Benedekkel, Jézus pedig azt mondta:
′′ Nem, ő nem, ő olyan, mint Jonathan ".