Róma nem rendelkezik pápával, mert Ferenc pápa "nem Péter utódjaként teljesíti kötelességét" - jelentette ki Aldo Maria Valli vatikáni tudósító a RadioRomaLibera.org oldalon (február 2).

Bergoglio leminősítette a pápai hivatalt, saját személyét az előtérbe helyezte, és az ENSZ káplánja lett - magyarázza Valli.

Elemzi, hogy Ferenc pápa nem a Biblia Istenéről beszél, hanem egy karikatúráról, egy istenről, amely alkalmazkodott "az emberhez és követeléséhez, hogy igazoltnak kell tekinteni létezését, miközben úgy él, mintha a bűn nem létezne".

Bergoglio teológiai perspektívája azért tér el Valli számára, mert Ferenc pápa istene "nem az, aki megbocsát, hanem az, aki minden hibát elhárít", aki tartózkodik a parancsolattól, és inkább megérteni és mentegetni akar. Ez az isten nem bíró, hanem csak "közelség". Ferenc pápa az emberi "törékenységről" beszél, nem pedig a bűnről. Bergoglio elképzelése szerint Istennek kötelessége megbocsátani, az embereknek pedig joga, hogy Isten megbocsásson nekik.

Valli azt kérdezi, vajon ez az isten sátán lehet-e, aki a kárhozat felé visz, és tagadja, hogy a bűnök és a sorsok, amelyekkel kísért minket, megölhetik a lelkünket.

https://gloria.tv/post/woAuB11ZwQK92jKMMgDbCTLwn