Öt hónapos vizsgálat után a máltai és a gozói egyházmegyék január 3-i rendeletet adtak ki, amely megtiltotta a Megváltó Jézus Karizmatikus Közösségben való részvételt.

Csak egy véletlenszerű vád hozható elő, miszerint a közösség "szektát támogat". A közösség, amely közbenjáró csapatból és különféle papok, vallásos apácák és laikusok csoportjaiból áll, eucharisztikus imádatot folytat, rózsafüzér, katekézis, érzelmi dicséret és közösségi találkozók keretében. Szellemi vezetője a híres ferences atya, Elias Vella ördögűző, a máltai karizmatikusok vezetője.

Furcsa módon a rendelet azzal vádolja a közösséget, hogy "az egyház tanításait téves és zavaros értelmezéssel" és "a Szentírás szövegek téves értelmezésével" próbálja elérni célját, valamint "a tagokat kárt okozó, bántalmazó hajlamokkal" vádolja. Nyilvánvaló, hogy ezeket az érveket nem lehet komolyan venni, különben Máltán és azon túl is fel kellene használni őket, hogy gyakorlatilag bezárják az összes Novus Ordo egyházmegyét és vallási közösséget.

A rendelet "zártnak" és "merevnek" minősíti a közösséget, melyek hamispróféta kedvenc szavai, ugyanakkor elismeri, hogy számos tag "jóhiszeműen csatlakozott".

https://gloria.tv/post/Xu8rbP2FWzP42ed4NQk2QZ2yC