2020. október 30., péntek

Terror Bécsben - 50 muzulmán fiatal megtámadott egy katolikus templomot

 Osztrák sajtóhírek szerint tegnap Bécsben is randalíroztak iszlamista fiatalok.

Bécs Favoriten negyedében két tucat török származású fiatal gyülekezett a Reumann téren, akik "allahu akbar"-t kiáltoztak és pirotechnikai eszközökkel voltak felszerelkezve. A rendőrség gyorsan feloszlatta a csoportosulást.

A siker azonban nem volt tartós - egy nyilvánvalóan iszlamista videótól motiválva, mely további randalírozásra buzdított a csoport, melynek létszáma időközben 50 főre növekedett "allahu akbar"-t kiáltva megrohamozta az Antonsplatz-on található Szent Antal templomot. Különösen a keresztelő kutat és a gyóntatószékeket dúlták fel.

A templom egyik papja értesítette a rendőrséget, akiknek helyszínre kiérkezésekor a fiatalok már elhagyták a tetthelyt. A térfigyelő kamerák azonban rögzítették a történteket.

A "heute.at" így ír: "Az Alkotmányvédelmi Hivatal nyomozói jelenleg azt feltételezik, hogy a templomot török fiatalok egy olyan csoportja támadta meg, akik korábban a közösségi médián keresztül szerveződtek és alig két órával az eset előtt gyűltek össze a Reumannplatzon ... Nem ez volt a csoport első ilyen esete. A nyomozók nyilvánvaló feltételezése szerint, a bűncselekményt ugyanaz a „fanatikus török iszlamista” csoport követte el, amely hónapokkal ezelőtt feltűnt a Favoriten negyedben. Több "ideológiailag motivált" testi sértést is tulajdonítottak a fiataloknak.

Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter már reagált az esetre, és kijelentette, hogy "teljes erőnkkel meg akarjuk védeni a keresztény közösséget". Az iszlamista szlogenek miatt feltételezik, hogy összefüggés van a Mohammed-karikatúrák franciaországi esetével, de Ausztriában is megadják a véleménynyilvánítás szabadságának jogát. Az FPÖ felső-ausztriai kormányzóhelyettese és szövetségi pártvezető-helyettese, dr. Manfred Haimbuchner a következőképpen kommentálta a bécs-favoriteni templom elleni támadást pénteken: „Ez a rendkívül elítélendő támadás egy templom ellen támadás a liberális demokráciánk és a szabad társadalom egésze ellen. Egy ilyen támadás felett nem lehet csak úgy napirendre térni. Párizs külvárosban egy tanár lefejezése és egy nizzai templomban elkövetett terrorcselekmény után ez már a harmadik támadás az európai-nyugati társadalom ellen néhány napon belül, és csak a szerencsén múlott, hogy a jelenlegi ismeretek szerint senki sem sérült meg. Felszólítják a szövetségi kormányt, hogy végre tegyen hatékony intézkedéseket a párhuzamos és egymással szemben álló társadalmak elleni küzdelemben, és ne folytassa a megnyugvás politikáját. " Haimbuchner így folytatja: „Közel 20 éve egy iszlamista terrorista és erőszakos hullám gördül kontinensünkre és Európa nincs abban a helyzetben, hogy olyan közös és határozott választ találjon, amely nem korlátozódik a szavakra, hanem konkrét és messzemenő intézkedéseket hoz az európai polgárok védelme érdekében. Ez a helyzet elviselhetetlen és csak idő kérdése, hogy Ausztria is sokkal nagyobb mértékben érintett legyen. "

https://philosophia-perennis.com/2020/10/30/allahu-akbar-terror-in-wien-50-jugendliche-muslime-stuermen-katholische-kirche/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése