Jézus a békéjét adja nektek
A Szűzanya 2017. december 25-i üzenete
"Drága gyermekek! Ma Fiamat, Jézust hozom, hogy békéjét és áldását adja nektek. Gyermekeim, arra hívlak mindnyájatokat, hogy éljétek meg és tegyetek tanúságot, azokról a kegyelmekről és ajándékokról, amelyeket kaptatok. Ne féljetek! Imádkozzatok, hogy a Szentlélek erőt adjon nektek, hogy örömteli tanúk, a béke és remény emberei legyetek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
Az első karácsonyi ének, amellyel Jézus születését várták, nem emberektől, hanem angyaloktól származik: „Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek.”
Ez az ének arról szól, hogy mit jelent a karácsony. Ebben az énekben benne van a Béke szó, amely megindítja az embereket. A bibliai Salom szó, amelyet mi Békének fordítunk, az ember eredeti állapotát, valóságát, üdvösségét jelenti abban a világban, ahol bizalom uralkodik, ahol nincs félelem, sem hiány, sem hazugság, sem csalás. A Karácsony célja a Béke.
A Karácsony a Fenséges békéjének és Isten minden jóakaratú emberrel való kiengesztelődésének ünnepe, és nem azé a békéé, amelyet az emberek elképzelnek. A Karácsony az égi vigasztalás harmata a kimerült lelkeknek, a megsebzett családoknak, az egyháznak, amely utána sóhajtozik. A Karácsony Isten Egyszülöttjének születésnapja. Ennek a születésnapnak az ünneplése egyben az Ő újraszületése bennünk. A Karácsony a béke és mindenekelőtt az Istennel való kiengesztelődés ünnepe. Milyen béke az, amelyet a Karácsony hoz el? Az igazak békéje, béke, amelyet a Megfeszített hoz a világba. Béke, amely az emberi természetben született meg. Ez nem az a béke, amelyet magunknak akarunk, hanem olyan béke, amely másoknak adunk. Ez a szelíd és alázatos szívek békéje.
Krisztus békéjével ajándékoz meg. Ő a világ minden fájdalmát magára vette, és így a jóakaratú embereknek átadta békéjét. Ez a béke az Ő élete.
Ha Krisztus az örök béke ajándékozója, akkor az igazi keresztényeket békeszerzésük által, Karácsonyukat pedig a jóság által ismerik meg. A harcias, irgalmatlan keresztények nem Krisztusiak. „Menjetek az örök tűzre ti átkozottak, amely az ördögnek és angyalainak készült” – mondja majd nekik az Úr Jézus második eljövetelekor, mert sohasem látott szeretet cselekedetet bűnös testvéreik irányába, sem a szenvedés, a megbocsátás és az irgalom cselekedetét, vagy önként vállalt áldozatot másokért.
Hogyan ünnepeljük akkor a Karácsonyt? Ahogyan eddig is, szabad akaratból. A keresztények Krisztusi módon, minden ellenségeskedés és nyomorúság ellenére is a felebarátukért élve. A hazug Antikrisztusok amíg tehetik Antikrisztusi módon mindent alárendelnek önmaguknak, felebarátaik életét úgy, mint Isten dicsőségét, amely meg fogja ítélni őket.
A Karácsony Békéje nem lehet tartós Isten dicsősége nélkül. Ott, ahol az emberek nem Istent ünneplik, ott az ember sem lehet ünnepelt. Ezért kapcsolódik össze a Karácsony az emberek békéjével.
Szűz Máriában megdicsőült az Isten. Benne felragyogott Isten dicsősége. Általa, aki kegyelemmel teljes, Isten ezen évek során ajándékozza és árasztja ki kegyelmét.
IMÁDSÁG
Szűz Mária, Jézus, a Béke Királyának édesanyja, aki nem szűnsz meg hívni gyermekeidet szerte a világból arra, hogy válaszoljanak hívásodra, és így a béke és a remény embereivé váljanak. Sohase uralkodjék szívünkben a kétségbeesés. Te, aki a kereszt alatt, a legnehezebb pillanatokban is a remény anyja vagy, könyörögd ki számunkra a remény erényét életünk legnehezebb pillanataira is. Szűzanyám, esd ki számunkra azt a békét, amelyet a szívedben hordozol és, amelyet Jézust hordozva nekünk ajándékozol, aki egyedül tudja megadni az oly szükséges békét. Sok a békétlenség és a félelem bennünk, körülöttünk és a nemzetek között. Imádkozz értünk és velünk, hogy szívünk megnyíljon Jézus, az igazi béke egyetlen ajándékozója számára. Ámen.
M. M
fordította: Sarnyai Andrea


A Szűzanya Jakov Čolonak 1998. szeptember 12-i utolsó minden napos jelenésekor azt mondta, ezentúl évente egyszer fog megjelenni neki, december 25-én, karácsonykor. Így történt ebben az évben is. A jelenés 14:07-kor kezdődött és 10 percig tartott. Ezután Jakov átadta az üzenetet:
Drága gyermekek! Ma, ezen a kegyelmi napon, arra hívlak benneteket, hogy a hit ajándékát kérjétek az Úrtól. Gyermekeim, döntsetek Isten mellett, és kezdjétek élni és hinni mindazt, amire Isten hív benneteket. Hinni, gyermekeim azt jelenti, hogy életeteket Isten kezébe adjátok, az Úr kezébe, aki teremtett és mérhetetlenül szeret benneteket. Ne csak szavakkal legyetek hívők, hanem hitetekről tetteitekkel és személyes példátokkal tegyetek tanúságot. Úgy beszélgessetek Istennel, mint atyátokkal. Nyissátok meg és adjátok neki szíveteket és meglátjátok, hogyan változik szívetek és hogyan csodáljátok majd Isten tetteit az életetekben. Gyermekeim, Isten nélkül nincs élet, ezért, mint édesanyátok közbenjárok és kérem Fiamat, hogy újítsa meg szíveteket, és életeteket töltse be mérhetetlen szeretetével. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.