Szergej Lescsenko, ukrán országgyűlési képviselő szerint eljött az ideje annak, hogy Ukrajna végre legalizálja a prostitúciót, és ezzel tegye érdekesebbé az országot a külföldi turisták számára.
Porosenko frakciójának tagja szó szerint azt mondta, hogy a prostitúció bűncselekményként kezelése “háború az emberi természet ellen”, emiatt a nyugati átmenet során fontolóra kell venni a prostitúció legalizálását.
Lescsenko szerint a legálissá tétel hozzájárulna ahhoz, hogy növekedjenek az adóbevételek, emellett a turisták számára is vonzóbb hellyé válna Ukrajna.
“Számos nyugati ország használja ezt a módszert a turisták csalogatására.”
– mondta.
Ukrajnában jelenleg illegális a prostitúció, de az utóbbi évtizedek során a kormányok teljes mértékben figyelmen kívül hagyták magát a problémát. A Szovjetunió összeomlása óta fokozatosan, majd a 2014-es EuroMajdant követően riasztó mértékben romlott a helyzet; ma már közel ötvenezer prostituált működik a népszerű turistahelyek környékén, és közülük minden hatodik kiskorú.
Az európai politikusok minden bizonnyal üdvözlik ezt az intézkedést. A NATO júliusi, Varsóban tartott csúcstalálkozójára csak Ukrajnából több ezer prostituált érkezett, és a Varsó környéki bordélyházak nagy létszámú “plusz munkaerőt” vettek fel emiatt, amiről több lengyel napilap is beszámolt.


http://www.hidfo.ru/2016/10/ukrajna-prostitucioval-kezdi-a-nyugathoz-kozeledest/