2016. július 16., szombat

Putyin aláírta az evangelizációt betiltó törvényt

Oroszországban több mint 7000 evangéliumi gyülekezet tart böjtöt, imádkozik miután az orosz elnök július 7.-én aláírta az új terror-ellenes törvénycsomagot, ami megtiltja a hit közösségen kívüli terjesztését. Az ok a radikális iszlám terjedése, de az eredmény ellehetetleníteni az utcai evangelizálást Oroszországban.
A szovjet éra szigorúságát idéző törvény július 20.-án lép életbe, ezt követően razziákra, és üldöztetésekre is számítani lehet, miután a hatóságok szabad kezet kapnak arra, hogy bármely 14 éven felüli embert börtönbe csukjanak hitének gyülekezeteken kívüli terjesztése miatt. Ez alól csak az állami regisztráció menthet fel bármely vallási csoportot.
A terror-ellenes törvény súlyosan korlátozza az egyéni szabadságjogokat is, miután a kormány jogokat formál a személyes kommunikációk ellenőrzésére mind internetes, mind pedig a telekommunikációs csatornákon.
A szolgáltató vállalatok ezenkívül kötelesek hat hónapig tárolni és kérésre kiszolgáltatni a telefonbeszélgetéseket, szöveges és videó üzeneteket a hatóságoknak.
Thomas J. Reese, az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadságért Bizottságának elnöke a törvényt mélyen elhibázottnak tartja, mivel az lehetővé teszi a vallási közösségek elnyomását, a csöndes elégedetlenség elfojtását, és emberek letartóztatását, börtönbe zárását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése