Egypt_churches

Az egész világon tapasztalt brutális keresztényüldözés eredményeként 2015 „a modernkori történelem legerőszakosabb és legtovább tartó keresztényellenes időszakának számít,” a folyamatot több évtizede figyelemmel kísérő figyelőszervezet szerint.
Az 1955-ben alapított és az üldöztetést szenvedő keresztényeket segítő Open Doors szervezet minden évben kiadja úgynevezett „Világfigyelő Listáját”, amelyben dokumentálják a keresztények elleni támadásokat és közzéteszik a velük szemben legellenségesebbnek számító nemzetek listáját.
„A 2016-os lista a keresztényekkel szemben elkövetett erőszakos cselekmények példanélküli emelkedéséről tesz tanúbizonyságot, ezzel a keresztény hittel szembeni erőszakos és hosszan tartó támadások legsúlyosabb évét eredményezve a modernkori történelemben,”
nyilatkozta David Curry, az Open Doors elnöke, a lista bemutatásakor.
„Az üldöztetés folyamatosan növekszik, erősödik és terjed a földön.”
A listát 14 éve Észak-Korea vezeti, ahol a becslések szerint 50-70 000 keresztény él munkatáborokban. A kommunista diktatúra utolsó bástyájának számító ország különösen kegyetlenül bánik a keresztényekkel, akik állandó emlékeztetőül szolgálnak a diktatúra számára, hogy egy napon mindenkinek számot kell majd adni életéről, méghozzá az állam felett álló hatalom előtt.
Észak-Koreában „nemcsak a nép ópiumának tekintik a keresztény hitet, ahogy ez a más kommunista országoktól megszokott, de egyúttal lenézendő nyugati trendnek is számít”.
2015-ben több ezer keresztényt próbáltak rákényszeríteni hitük megtagadására, akik közül többen életük kockáztatásával próbáltak menekülni.
A tavalyi jelentéshez hasonlóan az igazán súlyos keresztényüldözést tapasztaló országok többsége muszlim vallású. 2015-ben a lista élén szereplő 10 országból 9-ben a lakosság legalább 50 százaléka muszlim és ez a 2016-os listán sem változott.
A 2015-ös jelentés szerint a keresztényüldözés legfőbb hajtóereje egyértelműen az iszlám szélsőségesség volt a világon, ami a listán szereplő összesen 50 országból 40-et érint.
A 2016-os listán Irak a második helyen, közvetlenül Észak-Korea után szerepel. Ahogy a legtöbben nyilván a híradásokból is értesültek, a keresztények ezrével hagyták el otthonaikat és az országot.
Az ENSZ is éppen ezen a héten adott ki jelentést az iszlám Állam által Irakban elkövetett erőszakos cselekményekről, ami szerint a szervezet jelenleg hozzávetőleg 3500 főt, elsősorban nőt és gyereket tart fogva az országban.
Az ENSZ Segítségnyújtó Missziója Irakban és a szervezet Emberjogi Hivatalának közös munkájaként kiadott jelentés „háborús és emberiség ellenes bűntettnek minősítette az Irakban elkövetett atrocitásokat, de könnyen lehet, hogy ezek a népirtás fogalmát is kimerítik.”
A jelentésben felsorolt bűntettek között vannak fegyveres kivégzések, lefejezések, bulldózerrel történő mészárlások, élve elégetések és emberek halálba taszítása épületek tetejéről.
Az első 10 helyen szereplő országok között van még Eritrea, Afganisztán, Szíria, Pakisztán, Szomália, Szudán, Irán és Líbia, amelyek mindegyike többségében muszlimok által lakott nemzet.
A jelentés kihangsúlyozza a keresztényüldözés geopolitikai hatásait és globális természetét, külön kiemelve, hogy ez most már minden kontinens valamennyi országát és nem csupán elszigetelt térségeket érint.
„A keresztényekkel szembeni kirekesztés, diszkrimináció és erőszak példa nélkül álló és egyre terjed és erősödik. A hazájukhoz ragaszkodó keresztények kénytelenek elhagyni otthonaikat, saját és gyerekeik életben maradásáért,”
tette hozzá Curry.


Forrás: breitbart.com

„Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongattatás vagy üldözés vagy éhség vagy mezítelenség vagy veszedelem vagy fegyver? Mert meg van írva: Teérted gyilkoltatunk mindennap, vágójuhoknak tekintenek bennünket. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.” – Róma 8:35-37
http://idokjelei.hu/2016/01/2015-a-modern-tortenelem-legkemenyebb-eve-volt-a-keresztenyuldozes-szempontjabol/