A sátán útja: támadás a kétezer éves Egyház hagyománya és konzervatív bíborosa ellen

Cardinal Burke
Ferenc szombaton leváltotta a vatikáni legfelsőbb bíróság vezetőjét, Raymond Burke bíborost, aki nincs jó véleménnyel a római katolikus egyház liberalizmus felé hajló reformjairól. A testület új elnöke Dominique Mamberti lett. Burke egy jelképes posztot kapott, a Máltai Lovagrend káplánjaként folytatja. A szombati bejelentésig Burke volt a legmagasabb rangú amerikai egyházi méltóság a Vatikánban. A bírói testület volt elnöke többször kritizálta a pápát és a reformkísérleteit, ezért a konzervatív ellenzék vezetőjeként tekintettek rá.
Az októberi püspöki szinóduson is Burke volt a reformok ellenzőinek zászlóvivője. A bíboros ellenzi az elváltak újraházasodásának elismerését és a homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállást. A Reuters szerint a bíboros leváltása várható lépés volt, Burke ugyanis a szinóduson és előtte is nyíltan vitába szállt a katolikus egyházfő által meghirdetett nyitással a buzik felé.

Cardinal Kasper
Burke támadta a német Walter Kaspert is, aki szerint az egyháznak enyhítenie kellene az újraházasodási tilalmon. Őt és a vatikáni konzervatívokat állítólag megdöbbentette, hogy a püspöki tanácskozáson jelenlévők egy része elfogadóan állt hozzá az azonos nemű "párokhoz". Ezeknek a hangoknak az elnyomásáért Burke élénk kampányba kezdett, és sikerült is változtatnia a végleges nyilatkozaton.

Ez egyébként már a második alkalom, hogy a pápa kiszorítja a hatalomból a volt St. Louis-i érseket. Tavaly decemberben Burke-nek a püspökök kinevezésével foglalkozó vatikáni testületből kellett távoznia. Az amerikai bíboros a múlt hónapban azt mondta, csalódással venné tudomásul, ha fel kellene állnia a vatikáni legfelsőbb bíróságon viselt tisztségéből, de nem szegülne ellen Ferenc pápa akaratának. A testület új elnöke a francia Dominique Mamberti lett.

Ez már a második alkalom, hogy a katolikus egyházfő félreállítja Burke-öt [Reuters kép]

Forrás: kuruc.info (NOL.hu)

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

http://apologetica-hitvedelem.blogspot.hu/2014/11/a-satan-utja-tamadas-ketezer-eves.html

Apologéta: ez már tényleg a sátán útja. Jézustól kapott egyházunkba a szögeket folyamatosan verték bele (ami baltacsapásokkal ért fel). Először 1054-ben Konstantinápolyban a keleti egyház szakadással, majd 1517-ben Luther Marci féle deformációval, ezt követte 1789-ben a Párizsi forradalom - a sátán megtestesülése a liberalizmus álszent - képében. ezt követte a huszadik század eleji modernizmus, amit Szent X. Piusz pápa még meg tudott regulázni és háttérbe tudott szorítani, bár kiirtani soha az egyházból. Így érkeztünk el 1962. október 11-éhez, ami gyásznap kell hogy legyen a római egyház történetében, mert megnyitották a II. Vatikáni Zsinatot, amire a modernisták azt, szokták mondani, hogy friss levegő hatolt be az egyházba, de a most boldoggá avatott VI. Pálnak 1972. június 29. Szent Péter és Pál Apostolok ünnepén mondott szavai szerint "A Sátán füstje bizonyos repedéseken át behatolt az Egyházba!" tudjuk, hogy bent van az ördög. Már látszik, hogy egyre bentebb van és valóra válhat Szent Malakiás próféciája 1139-ből: