2014. április 10., csütörtök

Egyre több országban tiltják be a Noét

Darren Aronofsky bibliai eredetű filmjét már a premier előtt betiltották néhány közel-keleti országban, többek között Katarban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben. Az indok: az iszlámban Allah bármilyen prófétáját és hírvivőjét filmen ábrázolni vallásgyalázás és törvénytelen, és Noéra is prófétaként tekintenek. Tegnap aztán kiderült, hogy újabb két ország állt be a sorba, Malajzia és Indonézia. 
Az indok ugyanaz, a 60 százalékban muszlimok lakta Malajziában ugyan csak 9 százalékos a keresztény lakosság aránya, de az iszlám rendelkezéseit itt is komolyan veszik. Az indonéz cenzorok szerint a Noé ellentmond a Bibliának és a Koránnak is. A világ legnépesebb muszlim-többségű országának számító Indonéziában viszont a közösségi média felhasználói elítélték a tiltást. Joko Anwar rendező a Twitteren azt írta, hogy nagyon sajnálatosnak tartja a döntést, ami "egy lépés visszafelé Indonézia számára."
(index)

Nálunk nem tiltották be mert Magyarország nem keresztény ország. Mert ha keresztény lenne akkor ezt a hazugságot és félrevezetést nem tudta volna elviselni, ami abban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése