2014. január 3., péntek

Még egyszer az évbúcsúztatóról

Végignéztem a kínlódó tömeg karneválját, a Vörösmarty téren kialakult pánikot,ami csodával határos módon nem végződött emberhalállal. Ahogy olvashattuk a hírcsatornákon, minden eddigi rekordot megdöntött a toxikológiára bevittek létszáma. Ők kábítószer túladagolás és alkoholmérgezés gyanújával lettek beszállítva. Zacher Gábor saját szavait idézzük:"befosva, bevizelve a hányadékukban fuldokolva kerültek az intézetbe, önkívületi állapotban". A teljesség kedvéért eláruljuk azt is, hogy javarészt gyermekkorúakról és fiatalkorúakról van szó. Ez volna az államilag levezényelt szilveszteri ünnep? A demokrata söpredék csak ezt tudja felkínálni szórakozás címén? A fiatalok alternatíva hiányában az ilyen züllés mocskában toporzékolnak. Miért nem kapnak más lehetőséget? Ennek pedig, mint tudjuk borzalmas következményei lehetnek. Masszív alkoholistákat és drogfüggőket akarunk jövő generációnak? Sok dologtalan semmirekellőt?
Hídfő.net | Még egyszer az évbúcsúztatórólEgy buzgó irodalomtagozatos megfáradt a Móra-kötet olvasása közben, január 1. hajnalában
Kerülgetem a hányásokat és a vizeletet az utcán, amennyire tudom. Közben eszeveszett trombitaszó alatt, szeméthegyeken keresztül kerestem a menekülési útvonalat, nehogy letaposson a megvadult, részeg embertömeg. Minél több ember van, annál több rosszarcú, láthatóan nem bérből és fizetésből élő, roma származású bukkan fel. Megjelenésük nem a jószerencse jele, úgyhogy néhányan arrébb húzódnak. Ameddig bírnak a nyomakodásban. Kiskorúak vedelik üvegből a pezsgőt, cigarettáznak és ölelgetik egymást, nemtől-kortól függetlenül. Ilyen ocsmány, állatias kéjelgés lehetett a woodstocki hippi-fesztivál. Ott is és itt is a tudatmódosító szereké a főszerep, amik kiteljesítik a bűn orgiáját. Az egész haláltáncot áthatja a sátáni, "carpe diem!" életérzés. A nagy ölelkezések és csókok láttán, kíváncsi lennék arra, hányan kerültek a nemibeteg gondozóba, súlyos fertőzésekkel. Mert itt volt aztán mindenféle ünnepelni vágyó, a faluról Budapestre költözött, alig húszéves lánytól kezdve a jamaikai négerig. De hát így kell búcsúztatni az óévet, mint egy nagy család, egy nagy hippi-közösség. Szeretni kell egymást, mert tombol a fasizmus, a nácik bármelyik pillanatban rájuk rúghatják az ajtót!      Ezek a modern hippi-közösségek nem a fasizmust, hanem a rendet gyűlölik. Ennek minden jele rájuk van írva. A gondolkodásuk teljesen beteg, javarészük sajnos menthetetlen. Miközben elhitetik velük, hogy szabadok, csak felhasználják őket a szennyes világ tovább torzítására. Ez a generáció az, ami antiszociális viselkedésével egyértelműen üzen számunkra, hogy a demokrácia útja egyenesen a halálba vezet. Persze ezt ők nem tudják, de kell egy olyan rendszer ami majd megtanítja nekik. Meg kell menteni őket is, akkor is ha szükségszerűen fájdalmas lépésekkel is jár.
Balassa Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése