2013. november 27., szerda

Pedofil szörny volt a metálénekes

A Lostprophets énekese elismerte, hogy többszörösen is szexuális erőszakot követett el gyerekek ellen. A walesi metálegyüttes frontemberének áldozatai között egy csecsemő is volt. Az együttes 2011-ben a Sziget Fesztivál egyik sztárfellépője volt...
 
 
A keddi bírósági nap teljes fordulatot hozott a tárgyaláson. Watkins, aki idáig végig tagadta a vádat, váratlanul 13 rendbeli szexuális bűncselekményben vallotta magát bűnösnek. Sok értelme idáig sem volt a tagadásnak: a rendőrség birtokában volt azoknak a saját készítésű videofelvételeknek, amelyeken a pedofil énekes erőszakot követ el a gyerekeken. A tárgyalóteremben Watkins minden válasza előtt az ügyvédeire nézett, feltehetően ők javasolták neki, hogy ismerje el a bűncselekményeket.
A cardiffi bíróságon azt is bevallotta, hogy valóban megpróbált megerőszakolni egy 11 hónapos kisbabát. A csecsemő anyja szintén a vádlottak között ül, egy másik nővel együtt. Őket azzal vádolják, hogy Watkins felszólítására ők is bántalmazták, illetve az énekesnek kiszolgáltatták saját gyerekeiket.
A tárgyaláson nyilvánosságra hozták Watkins és az egyik nő közötti SMS-eket. A zenész üzenetére, hogy „át akarja lépni a határt”, az anya a vérfertőzés és gyerekpornó nyaráról írt. „Hell yes, baby”, válaszolta az énekes, hozzátéve, hogy „annál jobb, minél hamarabb kiokítjuk őket”. Arról is értekeztek, hogy prostituálhatnák a gyerekeket és cracket is adhatnának nekik.
Az ügyész megrögzött és eltökélt pedofilnak nevezte a férfit, a nyomozás vezetője azt mondta, még soha nem volt dolga ennyire sokkoló és szívet tépő esettel a pályafutása során. A többszörös pedofília ügyében a bíróság december 18-án hoz ítéletet – írja a tárgyalásról tudósító walesonline.co.uk.
A Losprohets többi tagja azt írta, sokkolta őket a beismerés. Októberben a vádak miatt jelentették be a korábban három és félmillió lemezt eladó együttes feloszlását.
(index)
(Csak hogy értsük: a zenekar nevet Lostprofets, azaz elveszett próféták (na vajon kinek a prófétái?). Kemény metál zenét játszottak és hogy azokban miről "prófétáltak", azt inkább most ne részletezzük. Azt meg egyenesen nevetségesnek tartom, hogy a zenekar többi tagja nem tudott a frontemberük ügyeiről, miközben az nyíltan sms-ezett és video-felvételeket készített. Most meg mindenki szörnyűlködik és csodálkozik - de ha a botrány kirobbanása előtt egy hónappal azt mondtad volna, hogy óvjátok a gyerekeiteket az ilyen zenéktől és ilyen eszmék képviselőitől, reménytelenül fafejűnek bélyegeznek, és ez még a legenyhébb jelző... - szerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése