2013. szeptember 26., csütörtök

A Szűzanya szobra fényt bocsát ki magából Medjugorjéban

2013. szeptember 23.-án, hétfőn Medjugorjéan elterjedt a hír, hogy Vicka Ivankovics látnok, férje után Mijatovics, szülei házában egy gipszből készült Szűzanya szobor foszforeszkáló zöld színű fényt bocsát ki magából. A hír olyan gyorsan terjedt, hogy másnap az egész világból sms, email, telefon özöne érkezett, vagyis a világban élők hamarább tudtak e jelenségről, mint akik zarándokként érkeztek ide, s ezért nem az internettel voltak lefoglalva.

A plébánia és Medjugorje lakói elsőkként értesültek a hírről és türelmesen több mint 2 óráig hosszú sorban várakoztak, hogy Vicka szobájába kerülhessenek a szülői házban, ahol Vickának naponta szokott megjelenni a Szűzanya.
Ez a szobor azelőtt semmilyen fényt nem bocsátott ki magából, és már 30 éve a szoba komódján áll.
A zarándokok ezrei, újságírók, tévések a média állandóan jelen van, hogy láthassák a fényt sugárzó Szűzanya szobrát. A fény sötétedéskor és este látható. A médiák különféleképpen kommentálják a jelenséget.
Amikor Vicka anyja hétfőn 21:00 –kor telefonált, hogy mit tapasztaltak, Vicka azt mondta: Ez a Szűzanya akarata. Imádkozzatok! Igen, a szobor világít, de a Szűzanya jelenlétével már 32 éve világít.”
Vicka tovább ezt mondta:  „A szoba ahol a Szűzanya szobra van, és most világít, ott számtalanszor megjelent a Szűzanya, és eddig ott semmi nem világított, de most ezekben a napokban, amikor úton voltam, jelentették nekem, hogy:
„Vicka a szobor világít.”
Én azt gondolom, hogy az, hogy a Szűzanya szobra világít, nem úgy kell ezt venni, mintha szinte kérnék, hogy világítson – Íme a Szűzanya világít - de neki elsősorban szíveinkben kellene világítania.
Ennek a fénynek biztos nagy értelme van, de én úgy gondolom, hogy fontosabb, amikor Szűz Mária elé járulunk, hogy alázattal letérdeljünk és imádkozzunk.
 Amit a Szűzanya a fénnyel tesz, ez jel, hogy szeretné átalakítani szíveinket. Ez egy kis buzdítás, hogy haladjunk előre.
Korunkban minden nagy sötétséggel van betakarva, nagy szomorúsággal, ezért is a Szűzanya fényt add, a remény és üdvösség fényét. Hogy ezzel Jézus által megmentsen, és erre bátorít minket. Ez egészen biztosan az, amit a Szűzanya mondott: „ Jeleket adok nektek,” és ez egy kis előjel.
DE azt is mondja: „Számomra kedvesebb, amikor szívetekekkel és szeretetetekkel tanúságot tesztek küldetésemről és mások számára fény lesztek.”
A média képviselői riportokat készítenek az emberekkel, filmeket készítenek, Vicka háza közelébe mindig tömeg van jelen. Azt állítják, hogy ez a fényt nem lehet lefényképezni, digitális gépekkel sem, és telefonokkal sem. Fényképezéskor nincs semmilyen felvétel.
Én magam is jártam a helyszínen kedden 13:30-kor, napi fény mellett foszforeszkáló fényt lehet tapasztalni, este viszont nagyon intenzív ez a fény.

Merković Olga, Medjugorje 2013-09-25.-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése