2013. augusztus 24., szombat

Áradások a Fülöp-szigeteken: többen meghaltak


Hét ember meghalt, tizenegy megsérült és négyen eltűntek a Fülöp szigeteken a napok óta tartó özönvízszerű felhőszakadások következtében.

Egy heves trópusi vihar csapott le a szigetországra és szinte teljesen megbénította Manila lakosainak életét. A fővárosban sok helyen derékig ért a víz és a város fele víz alá került. Az extrém időjárás mintegy 600 ezer embert sújtott. A Trami elnevezésű trópusi vihar kedden óránkénti 30 milliméteres csapadékkal áztatták az északi Luzon szigetét.

http://koponyeg.hu/hireso/672-aradasok-a-fulop-szigeteken-tobben-meghaltak-video-




Áradások Oroszországban és Pakisztánban (videó)
120 évvel ezelőtti legmagasabb vízállását is megdöntötte az Amur folyó az orosz távol-keleten a Zsidó Autonóm Területen.
Habarovszk területén a folyón csütörtökön újabb rekordvízállást mértek. A városban szünetel a villamosenergia-szolgáltatás. 600 katonát vezényeltek ki a folyópartokra, hogy mobil gátakkal próbálják megakadályozni a további áradásokat. Körülbelül 40 ezer embert érint az áradás.



139-en meghaltak, 804-en megsérültek Pakisztánban, a monszunesők miatti áradásokban. Az extrém időjárás országszerte egymillió embert veszélyeztet, 3800 falu került veszélybe és eddig több mint 13 ezer ház omlott össze. A hónap elején már több áldozatot követeltek a heves esőzések az ország északnyugati részén, valamint Karacsiban. Az esőzések most elérték Pakisztán legsűrűbben lakott részét Pandzsábot, ahol több folyó is kilépett a medréből.

http://koponyeg.hu/hireso/673-aradasok-oroszorszagban-es-pakisztanban-video-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése