2013. június 6., csütörtök

Kedves Testvérek!
Az én szívem és fülem "csengője" azonnal megszólalt, amikor ezt a programajánlót elolvastam a Mária Rádió honlapján. Egyből azt kérdeztem magamtól. A keresztény élet egy "jézusi gyaloglás " lenne csupán? Nem Jézussal való szakadatlan együtt  járás?  Ki is emelik, hogy ez nem egy zarándoklat, hanem "egy mozgásban elsajátított imamód". Az más megítélés alá esik, hogy a tanítványok városról városra jártak, vagy az Emmausi úton mentek, (persze kajánul megjegyezhetném, közben zsírt égettek), de itt elsősorban a Jézussal való együttlét, az imádság a lényeg. Aggályaim azért törtek a felszínre, mert a ma embere nem biztos, hogy a jobbik részt választja, jelesül az imát, hanem csak a sportért, csak a mozgásért megy el, egy ilyen programra... Amúgy is kevés idő van Jézussal elmélyült, csendes együttlétre, hátha még ezt generáljuk ilyen sportos filinggel(bocsánat a kifejezésért). Aztán itt van a következő baki, a "lelkigyakorlatot kiegészítik táplálkozástani ismeretekkel".  Akkor most már ezen a lelkigyakorlaton nem csak sportolni, hanem diétázni is megtanítanak, az imádság már nem is kell, mindezt teljes szilenciumban,--ahogy ezt írják--, vajon hogyan fogják átadni a testgyakorlásra és a táplálkozástani ismeretre való tanácsaikat...??? Milyen jó, hogy a Bibliában az apostolok csak mentek, botot is csak egyet fogtak, hogy segítsék fáradságos zarándokútjaikat, aztán ha volt mit, ettek ,mert ugye tarisznyát nem vittek, tudjuk az evangéliumokból, ha volt kenyeret ettek, vizet ittak, aztán csak mentek és mentek, ha befogadták , vagy megkínálták őket elfogadták,-- nem "két lépcsős" gyakorlattal. Hát én nem is tudom..., régen nem kellett személyi edző , csak Isten iránti szeretet , alázat, egy Biblia, és csend, nagy csend, hogy meghalljuk Jézus szavát, Aki szakadatlanul velünk zarándokol.
Ezt most én írtam, szeretettel, Évi



nordic walking A sportág Finnországból indulva Észak-Európában már a 30-as években elterjedt a sífutók körében, mint a leghatékonyabb nyári erőnléti edzést biztosító mozgásforma. Eredeti neve sauvakävely (ejtsd: "szauvakevëlü"), amely egy finn szó, jelentése „botos gyaloglás”.

"Jézusi gyaloglás" - kétlépcsős jezsuita lelkigyakorlat


Keresztény életmód programot kínáló különleges kétlépcsős lelkigyakorlatokat tart „Jézusi gyaloglás" néven Hofher József jezsuita atya és Molnár Renáta személyi edző, nordic walking oktató.

A lelkigyakorlat első lépcsője „bevezetés a Jézusi gyaloglásba". Az első lépcső négy napja a szemlélődő „Jézusi ima" és az „északi gyaloglás" megtanításával szeretne segítséget nyújtani a mai kor emberének abban, hogy miként tudja összekapcsolni az imát és a mozgást a hétköznapokban. Ez nem zarándoklat, hanem sokkal inkább egy mozgásban elsajátított imamód. A lelkigyakorlatot táplálkozástani alapismeretekkel is kiegészítik. A következő alkalom időpontja április 12-16., helyszíne Tahi, Szív Lelkiségi Központ. A második lépcső június 24. és 30. között Püspökszentlászlón egy 7 napos lelkigyakorlat lesz, amely a Jézus imára és a korábban elsajátított északi gyaloglásra épül. Célja a lelki elmélyülés további segítése a természetben végzett gyaloglás során, mely elvezet a test és lélek imájának megélésére a mindennapokban. A lelkigyakorlat alatt teljes szilenciumot tartanak. Jelentkezni és érdeklődni Molnár Renátánál lehet a 30/687-9203 telefonszámon vagy a renisun@freemail.hu levélcímen.

http://www.mariaradio.hu/programok/7138

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése