2013. június 17., hétfő

Berobbant az életembe a Szentlélek


...Elsőként kiderült a Szentírásról, hogy az nem betűk halmaza, nem elmélet, nem tudomány, hanem maga az élet, a Krisztusban és a Krisztussal való élet ajándéka. Számtalan olyan helyzet volt, amikor radikálisan, mondhatóan húsba vágóan tapasztalhattam meg életemben először a boldogmondások igazságát. Amikor szó szerint megpróbáltam megélni a lélekben való szegénység boldogságát, majd az irgalmasság boldogságát, Amikor mindezeket megéltem, Jézus első ajándéka a béke lett.
...Már évek óta karizmatikus örömben szolgáltam, miközben valami nagyon hiányzott. Én akkor ezt úgy fogalmaztam meg magamnak, hogy ismerem az ajándékokat, ismerem a karizmákat, használom az ajándékokat, de szeretnék találkozni az ajándékozóval. Ez volt a vágyam: szeretnék találkozni az Istennel.
Nem gondoltam, hogy ez valami misztikus élmény lesz, nem vágytam ilyenre, csak szerettem volna találkozni Vele személyesen. Így vezetett el a Szentlélek a csendbe, a csendes szentségimádásba, amit váratlanul fedeztem fel, miközben azt kerestem, mi a titka néhány közösség hatékonyságának.
Mindig azt a választ kaptam, hogy a csend, az oltáriszentség előtti semmittevés, amikor megengedem, hogy Ő munkálkodjon, dolgozzon bennem és én ebben csak asszisztálok, együttműködöm vele, melyben az ő munkája a döntő és nem az enyém.
Varga László kaposvári plébános

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése