2013. május 17., péntek

Így tért jó útra az olasz abortuszkirály



Az olasz Antonio Oriente hosszú évekig híres, jól kereső és népszerű szülész-nőgyógyász volt, aki saját bevallása szerint mások magzatait ölte meg, ha erre kapott megbízást. A spanyol nyelvű és globális kitekintésű keresztény portál, a Religión en libertad összefoglalta a jó útra térő doktor tanulságos történetét.
A sokáig sikeres orvos felesége gyakorló katolikus, és mások gyermekeit gyógyító orvos volt, az orvos házaspárt viszont elkerülte a gyermekáldás, és nem tudták, miért, de sokáig nem törődtek az okokkal. Egészen addig éltek így, amíg maguk is nem kezdtek nagyon vágyni saját gyermekre.
Az apa is járni kezdett egy imakörbe, de csak akkor teljesült az orvos házaspár leghőbb vágya, amikor Oriente doktor valóban megbánta addigi magzatelhajtó tevékenységét, és írásos tanúságtételt adott át az imakör egyik tagjának, hogy élő szoborként mindig emlékeztesse nagy ígéretére. A testamentumban megfogadta, hogy amíg él, nemet mond a művi vetélések gyakorlatára.
Ettől kezdve megváltozott az élete, mert kollégáinak többsége elfordult tőle, jóval kevesebbet keresett, ám felesége rövid időn belül két fiúgyermekkel ajándékozta meg. Oriente doktor két fia ma már serdülő, apjuk-anyjuk pedig boldog szülő, de a művi vetélés egykori bajnoka egyáltalán nem sírja vissza foglalkozásának gyűlölt oldalát.
Helyette létrehozta a Katolikus Szülész-Nőgyógyászok Egyesületét, amelynek most alelnöke és kongresszusain mindig elmondja az új tagoknak jó útra térésének-megtérésének történetét. És ilyenkor nem szenvtelenül fogalmaz, mint abortuszt végző kollégái, hanem mindig így fog bele történetébe: eddig mások gyermekeit öltem meg.
st/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése