2011. december 19., hétfő

Az Isten jelenlétének tudatosítása

1963. Szűzanya. (Kérizinen-1) 80-81.
Gyermekeim, ebben a szertelenül nyugtalan világban, ahol minden változik és elmúlik, legyetek bizalommal, mert Isten nem változik.
Gyakran panaszoljátok, hogy a gyűlölet és az önzés századában éltek. Ez azért van, mert a bűn századában éltek, és az ember ahelyett, hogy Jézus Véréhez folyamodna bocsánatért, testvéreinek vérét ontja a háborúkban. A Föld továbbra is bíborvörös marad addig a napig, amikor az emberek végre beismerik bűneiket, és a Megváltó Véréhez folyamodnak, hogy elnyerjék a bocsánatot és a békét.
Mily csodálatos fény ragyogna fel e sötét világ felett – ahol annyian küzdenek reménytelenül, és oly sok fájdalom gyötri az embereket –, ha minden hívő elfogadná Krisztus üzenetét, és úgy élne, mint aki hisz az Ő eljövetelében és az örök életben.
És ti, akik lelki éltet éltek, akartok-e gyors előrehaladást tenni Isten útjain? Akkor éljetek az Ő jelenlétében! Az igazi haladás útja az, ha tudatában vagytok, hogy Isten mindenben jelen van. Csak így tudtok tartós eredményt elérni. Jézus egész földi életében kapcsolatban volt az Atyával, ezért hirdethette az élet igéjét.
Értsétek meg, hogy Isten jelenlétének tudatosítása az erény hajnala és megkoronázása, a lelki élet és az egész keresztény tökéletesség alapja és gyökere. Egyszerű tekintet ez, amely felemel és egyesít titeket Istennel. Tiszteletteljes csönd a jelenlevő Isten fensége előtt: ebben a csöndben megsemmisültök, s imádjátok, és hallgatjátok Istent, aki beszél hozzátok. Ebben a megsemmisülésben lelketek viaszként lágyul meg Isten szeretetének melegétől. Édes, meghitt beszélgetés ez Istennel, szívetek szent pihenése az ő Szívén, ahol úgy szóltok Hozzá, mint baráthoz.
Azok a lelkek, akik Isten jelenlétében élnek, mindenben az Ő munkálkodását látják, készen állnak mindenre és képesek hősies fokon gyakorolni az erényeket. Bátrak a megpróbáltatásban és nagyobb erővel állnak ellen a kísértésnek. Ha elbuknak, gyorsabban felállnak.
Az isteni jelenlét vezet benneteket a benső életre, az Istennel való bensőséges egyesülésre. Ez a jámbor lelkek gyönyörűsége. Cselekedeteiteknek tiszta szándékot sugall.
Ezzel ellentétben, ha megfeledkeztek az Ő jelenlétéről, az megnyitja szívetek kapuját minden bűn számára. A bűnösök nem törődnek Istennel. Ezért szennyes minden gondolatuk, szavuk és munkájuk. Szívük romlott és bűnös.
Induljatok! Álljatok munkába! Ha előfordul, hogy több órán keresztül nem emeltétek lelketeket Istenhez, ne bátortalanodjatok el. Hamarosan megszeretitek ezt a gyakorlatot. Könnyűvé válik majd számotokra, és észre fogjátok venni a boldogító eredményt viselkedésetekben, s nagy nyugalmat és békét fogtok élvezni. Szívetek kitágul, Istent imádjátok majd szüntelen fohászokkal, amelyek tüzes nyílként hatolnak Szívébe, hogy megnyissák számotokra.
Bízzátok rám lelketeket, s én megőrzöm lelkem sarkában, hogy megmaradjatok az Ő jelenlétében, akiről az emberek megfeledkeznek, és aki mégis szeret titeket.

1987. Jézus. (Vassula-1) 201.
Én minden vagyok. Én vagyok az Alfa és az Omega. Én vagyok az Örökkévaló. Én vagyok az éltető ital. Szeress engem! Maradj bennem, sohase félj tőlem! Hagyd el ezt a félelmet, amelyet rosszul tanítottak az emberek, helyettesítsd a szeretettel. Félelem nélkül élj bennem! Csak akkor félj tőlem, ha fellázadsz ellenem. Szeretet vagyok. Mondd meg nekik, mondd meg nekik, milyen mélységes szeretet van Szívemben!

1988. Jézus. (Vassula-2) 257-258.
Ne feledkezz meg rólam! Emlékezz jelenlétemre! Tudod-e, hogy mennyire vágyom arra, hogy jelenlétemről elmélkedj? Jelenlétem is fontos misztérium, amelyről sokan elfeledkeztek. Elmélkedjetek jelenlétemről! Gyermekeim, akiket örökké tartó szeretettel szeretek, szerezzetek nekem örömöt, emlékezzetek meg valóságos jelenlétemről! E szavakkal készüljetek: – mi ketten,– te és én, – én és te,– mi. Fogadjatok be engem munkátokba, beszélgetéseitekbe és gondolataitokba! Tiszteld jelenlétemet, soha ne feledd, hogy én vagyok a Szent! Ha rám gondoltok, és arra, hogy veletek vagyok, kevesebbet fogtok vétkezni.

http://kenyestemak.hu/htm/nemkoz.htm 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése