2010. augusztus 14., szombat

Fénykereszt
A ProChrist 2006 mûholdas evangélizáció alkalmain – a böjti idõszak kellõs közepén – nyolc estén találkozhattunk a fénykereszttel. A müncheni olimpiai csarnok küzdõterének padlózatán ábrázolódott ki fehér fénnyel a kereszt szimbólum, amely „a” találkozási pontot jelentette mindazok számára, akik ott és akkor elfogadták Jézus hívását. De ennek a fénykeresztnek az üzenetét továbbadhatjuk azoknak is, akik nem láthatták, de tudhatják: jól csak a szívével lát az ember…
Jézus feltámadása óta húsvéti fényárban ragyog az üres kereszt! S ez a Golgotáról sugárzó tiszta fény betölti az egész világot. Fehér színû, de jól tudjuk, hogy egy prizma segítségével komponenseire bontható. A hétszínû szivárvány fénykoszorúja a teljességet jelképezi – Jézus a fény, mi pedig a színei vagyunk. Sugarai gyógyulást hoznak! Nem csupán átvilágítják életünket: ha kiteszszük magunkat ragyogásának, ezerszer tisztább, élesebb és tökéletesebb felvételt készít a keresztrõl ránk hulló fény, mint a legmodernebb képalkotó eljárás vagy bármilyen röntgengép.
A fénykereszt leleplezi életünk rejtett, mások és magunk által sem ismert bûngócait, rosszindulatú, rákos daganatait, és rávilágít a szív mélyén megbúvó gyilkos indulatokra is. De nem azért, hogy kétségbeesésbe, az ordító oroszlánként ránk leselkedõ sátán csapdájába s így az örök halálba kergessen. Nem; a diagnózissal egy idõben a terápiát is a fénykereszt jelenti.
Általa Isten szeretetének sugarai érnek el bennünket, és ezek a testet-lelket egyaránt gyógyítják – azonban minden kockázat és mellékhatás nélkül, véglegesen és ingyen! A fénykereszt „sugárkezelését” nem lehet túladagolni, mert a felesleg túlcsordul a szívbõl, és ragyogóvá teszi a tekintetet. A Kibocsátó irgalmas szeretete kisugárzik a másik ember felé, és így „fertõzi meg” azokat is, akik a mi fénykörünkbe kerültek, de még nem fénykereszthordozók. Ne védekezzünk ellene!
Azok, akiknek a szívében már ott ragyog ez a fénykereszt, valóban ProChrist, azaz Krisztusért élnek!
Te is közéjük tartozol már?
Garai András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése