Néhány tévedés és ártalmas dolog
Kezdjük azzal, hogy felsorolunk néhány olyan tévedést és ártalmas dolgot, melyet hivatalosan jóváhagyott vagy a II. VatikániZsinat, vagy VI. Pál és utódai.
1. A II. Vatikáni Zsinat tanítása (és az 1983-as kánonjog) szerint Krisztus valódi Egyháza a Katolikus Egyházban „létezik”(nota bene ahelyett, hogy azzal „egyenlő”). Ez maga után vonjaazt, hogy a valódi Egyház más vallásos testületekben is „létezhet”.
2. A házasság elsődleges (utódnemzési) és másodlagos (egyesítő) céljai közötti hagyományos különbségtétel eltörlése a II.Vatikáni Zsinatban és az 1983-as kánonjogban; ezen célok egyszintre helyezése és sorrendjük megfordítása. E változtatás hallgatólagos támogatást biztosít a fogamzásgátláshoz, mivel a születésszabályozás tiltása azon a tanításon alapult, hogy a házasság elsődleges célja az utódnemzés.
3. A következő fogalmak szisztematikus elhallgatása VI. Pál Új Miséjének eredeti latin verziójában: pokol, isteni ítélet, Isten haragja, bűn miatti büntetés, a bűn gonoszsága mint a legnagyobb rossz, a világtól való elszakadás, tisztítótűz, az elhunytak lelke, Krisztus földi Királysága, a küzdő Egyház, a katolikus hit
diadala, az eretnekség, a skizma és a tévely gonoszsága, a nem katolikusok megtérése, a szentek érdemei és a csodák. E tanok liturgiából való eltüntetése azt az üzenetet hordozza, hogy e tanok már nem igazak, vagy legalábbis nem elég fontosak ahhoz, hogy említést érdemeljenek az Egyház hivatalos imájában.
4. A kézbeáldozás hivatalos jóváhagyása VI. Pál által. E gyakorlatot a XVI. századi protestánsok vezették be a célból kifolyólag, hogy megtagadják az transubstantiatiot (átlényegülést) és a papság szentségi természetét.
5. Az új miserend hivatalos doktrinális bevezetője, mely azt tanította, hogy a mise egy gyülekezeti lakoma, melyet a gyülekezet és annak elnöke együtt ünnepel, és amely során Krisztus jelen van az emberekben, a szentírási részekben és a borban meg a kenyérben. Ez a misének protestáns vagy modernista felfogása, és teológiai alapot szolgáltat számtalan további visszaélés számára.
Részlet:
Hagyományhű katolikusok, tévedhetetlenség és a pápa.

Kapisztrán Szent János Kiadó