Kedves fiam, figyelj figyelmesen: ez év októberében nagy megpróbáltatások időszaka kezdődik, amelyet előre láttam, amikor Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban jártam. Ezen  három alkalommal beszéltem ezeknek az [eljövendő] megpróbáltatások  okáról. Legyetek felkészülve, mindenekelőtt lelkileg, mert ez az időszak nem mennydörgéssel kezdődik, hanem fokozatosan alakul ki, és lassan terjed majd az egész világon. A [már] megkezdett háború fokozódni fog, amint azt  látjátok. A világ különböző pontjain lesznek szárazságok, nagy viharok és földrengések. De ahogy Isteni Fiam mondja: ha pletykákat (híreket) hallasz, ne félj!
Mától mindig használd a Csodálatos érmet, és oszd szét a nyájadnak is. Nem a betegség lesz az egyetlen rossz, amely elterjed; a lelki gonoszság rosszabb lesz. A betegség azonban nagy csapás lesz. Helyezd a Szent Benedek-érmet az ajtóra, és ne mulaszd el viselni a skapulárét.Legyenek áldott gyertyák, áldott olaj és szenteltvíz a birtokodban. Ne legyen többé kétséged az irgalmas szamaritánus olajjal kapcsolatban, áldd meg és használd. Próbálj meg kegyelmi állapotban maradni, mert a démonok nagyon erős kísértésekkel támadják meg az emberiséget, mindenekelőtt a papokat. Imádkozzatok értük, és imádkozzatok ti is, akik  papok vagytok. Mindig emlékezz, hogy ki vagy! Imádkozz a püspöködért és minden püspökért is. Imádkozz sokat a Szentatyáért, böjtölj és hozz áldozatot érte. Én, a te Édesanyád és Királynőd, mindazokkal leszek, akik az én gondomra bízták magukat, és egyetlen gyermekemet sem hagyom nélkülözni, ahogy azt sokszor megígértem.
Figyelmeztetnem kell benneteket: ezek az idők hozzátartoznak ahhoz, amit a Harmadik titkomban mondtam Portugáliában. Október 13-án adok egy jelet, ahogy kérdezted; ezért mutattam meg neked azt a dátumot. Azt a küldetést kaptam Istentől, hogy [együtt] őrködjek a szent angyalokkal, akiket az Úr szolgálatomra állított, és mindazokkal, akik életüket nekem adták. Hatalmas pusztítás lesz Oroszországból, amit a pokolból származó sárkány ösztönöz. Ez kárt okoz az egész világon. De te azonban ne félj! Ez a megfelelő idő a szentségre. Ne feledd, hogy a nagy szentek a nagy sötétség pillanataiban jelentek meg. A megpróbáltatások idején, különösen most, nem félelemmel és gyávasággal kell szembesülni, hanem szeretettel és bátorsággal. Nézd, fiam, ezért hívtalak ebben az órában, hogy emlékezz és hirdesd, hogy a szentségre való alkalmas idő most van, ma – nem holnap. Az Eucharisztikus imádásnak kell a horgonytoknak lennie, és ennek a horgonynak a lánca, a Szent Rózsafüzér. Eucharisztikus szentségimádás, a jóvátétel és az áldozatok cselekedetei a Szent Rózsafüzérrel egyesítve megváltoztathatják az összes próféciát! Ezt ne felejtsd el:Imádás és a Szent Rózsafüzér . Végezzetek vezeklést,  hozzatok áldozatokat a lelkek üdvéért, a bűnösök megtéréséért és a papság megszentelődéséért.
Ne feledd, hogy az Úr mindent tud és mindent parancsol. Hamarosan elérkezik Szeplőtelen Szívem diadala! Maradj hűséges ebben a megtisztulási időben, bízz őrangyalod segítségében. A szentek ideje most van. Imádkozz, kedves fiam, imádkozz és virrassz, ahogy ma hívtalak. Imádkozz és figyelj. ( Prédikátor 18:7-14 )